2016年4月8日 星期五

田蕊妮提亡母即眼濕濕:要慢慢適應 __,田蕊妮,

田蕊妮提母親離世即眼濕濕。藝人田蕊妮在將軍澳電視廣播城出席無綫新劇《來自喵喵星的妳》拜神儀式。問飾演「喵星人」的她有否為演出而參考愛貓Momo的生活動態?她笑住回答:「我真係有搵老師去學貓嘅神態,就係Momo,佢都教得我好勤力,同佢都溝通好好,佢覺得我係佢同類。」靠開工投入另一世界談及早前喪母,問心情是否已經平伏?她變得強顏歡笑說:「唉……係呀!」之後更熱淚盈眶,差點忍不住哭出來,十數秒後情緒稍作 ...


田蕊妮提母親離世即眼濕濕。

藝人田蕊妮在將軍澳電視廣播城出席無綫新劇《來自喵喵星的妳》拜神儀式。問飾演「喵星人」的她有否為演出而參考愛貓Momo的生活動態?她笑住回答:「我真係有搵老師去學貓嘅神態,就係Momo,佢都教得我好勤力,同佢都溝通好好,佢覺得我係佢同類。」

靠開工投入另一世界

談及早前喪母,問心情是否已經平伏?她變得強顏歡笑說:「唉……係呀!」之後更熱淚盈眶,差點忍不住哭出來,十數秒後情緒稍作平伏,她斷斷續續地說:「當然要時間去畀自己慢慢適應,開工好好,畀我投入另一個世界。因為係笑片,雖然未知觀眾睇完會唔會開心,但我演完會識笑。係要接受嘅,但要啲時間。」

問會否與老拍檔胡定欣再演「神同步」?她心情開始穩定下來說:「上次我哋每場戲都一齊,但今次冇咁多,唔係每場都係。但係會有另一啲嘢,都幾破格。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...