2016年5月14日 星期六

遭有米男友呃六位數!趙哲妤賣袋紓困 __,趙哲妤,

Uny慘成「四失青年」,陰公豬咯!中國小姐季軍趙哲妤(Uny)於半年前與有線完成主播合約後,工作量大減,曾自嘲星途浮沉的她日前被《東網》獨家拍得於尖沙咀變賣名牌手袋,估計財政狀況欠佳,疑陷入財困!只見她賣完手袋後到酒吧密密傾電話,似為自己傾Job搵銀。「咁有錢,女人錢都呃」事後Uny受訪時直認有經濟壓力,更大爆早前被圈外男友騙財,無奈陷入「失財、失戀、失業、失學」的四失狀態!提到慘被騙財一事,Un ...


Uny慘成「四失青年」,陰公豬咯!

中國小姐季軍趙哲妤(Uny)於半年前與有線完成主播合約後,工作量大減,曾自嘲星途浮沉的她日前被《東網》獨家拍得於尖沙咀變賣名牌手袋,估計財政狀況欠佳,疑陷入財困!只見她賣完手袋後到酒吧密密傾電話,似為自己傾Job搵銀。

「咁有錢,女人錢都呃」

事後Uny受訪時直認有經濟壓力,更大爆早前被圈外男友騙財,無奈陷入「失財、失戀、失業、失學」的四失狀態!提到慘被騙財一事,Uny不願透露被騙金額,只說:「分手後冇咩聯絡喇,但銘記於心。」據知Uny被騙去六位數字港元積蓄,令她財政拮据。被騙的她又透露每月家庭開支龐大,可謂「雪上加霜」!

Uny直認賣去前男友所送的手袋紓困,更寄望藉此放低舊事,立心重新出發:「呢半年過得好苦,要把值錢卻有紀念價值嘅嘢拎去換錢,就梗係唔想,但生活逼人都要咁做。自己每月畀開好多家用,仲有物業供款、保險、基金供款同養車錢。(考慮賣車?)諗過,不過先賣咗前男友送嘅袋,想努力重回軌道。」

靠自己 大小Job通殺

問到前男友是否富二代?Uny說:「係家境唔錯嘅,佢咁有錢,連女人錢都……不過我都仲信愛情,等我工作一切重上軌道,先會考慮再拍拖。」今次因財困Uny要暫停就讀唱歌及跳舞等演藝課程,目前沒有經理人照顧的她唯有靠自己密密傾Job,邊搵錢邊增值自己:「不論活動大小,只要正面,都會做。我仲希望接番啲登台,好在有電影公司初步同我傾合作,希望事成後能拍戲。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...