2017年3月19日 星期日

謝安琪執定「走佬袋」隨時生得 __,謝安琪,

跟住呢條走佬路線實冇錯!去年不少女藝人相繼宣布有喜,現時肚大如籮的謝安琪(Kay),隨時ready迎接小生命的降臨!佗B女的Kay預產期為三月底,已有 ...


跟住呢條走佬路線實冇錯!

去年不少女藝人相繼宣布有喜,現時肚大如籮的謝安琪(Kay),隨時ready迎接小生命的降臨!佗B女的Kay預產期為三月底,已有一子的她生B經驗十足,現時表現淡定。計劃順產生B的她,接受東網訪問時,表示若突然在街上作動,已諗定路線快速入院:「我會去醫院等醫生睇我情況,如果有時間就沖個涼、喺醫院hea吓。」她透露上胎是在家中作動,由老公張繼聰負責揸車載她到醫院,事前更曾模擬過去醫院的路線:「其實平時都知點行,但上胎因為第一次生,所以有模擬過個心情要點行,但依家佢又大個仔,我又生過一次,唔使啦。」

設備充足似酒店

Kay又表示已執定走佬袋並放在當眼位置,內裏衣物以簡單、輕便為主:「我上次都淨係帶套睡衣,護膚品嗰啲都好少,因為生B都唔會在乎自己有冇打扮。同埋陪月姨姨同屋企人一定會帶湯水畀我,幫我可以快啲餵到母乳同恢復原氣。」又指醫院設備充足,專為孕婦而設的護理用品及坐月用品亦非常齊全,笑言入院生B似去住酒店:「間醫院嘅裝修都好清雅,真係好似酒店咁,所以我都幾期待,除咗見囡囡之外,嗰幾日好似幾歎咁!」細心的Kay更為產後出院一刻做好準備,已襯定母女裝,屆時可以與囡囡一齊着靚靚出院。


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...