2017年6月16日 星期五

BB絕密萌照曝光!鍾嘉欣揭產後弗爆之謎 __,嘉欣,李嘉欣,鍾嘉欣,

鍾嘉欣點解咁弗?33歲嘅無綫花旦鍾嘉欣自從去年為老公Jeremy誕下囡囡Kelly後,大部分時間留喺加拿大湊女,由於知道同粉絲相處嘅時間唔多,所以嘉欣 ...


鍾嘉欣點解咁弗?

33歲嘅無綫花旦鍾嘉欣自從去年為老公Jeremy誕下囡囡Kelly後,大部分時間留喺加拿大湊女,由於知道同粉絲相處嘅時間唔多,所以嘉欣BB都好有心咁喺Instagram玩直播同粉絲互動,順便分享吓佢產後嘅生活!

囡囡一出世就捉實醫生

直播開始後,鍾嘉欣興奮地同粉絲打招呼,就連華姐冠軍好友鄧佩儀、索腿靚媽陳敏之都有入嚟睇直播,嘉欣仲分享從懷孕、生B到坐月鮮為人知嘅心路歷程,佢話:「我作動15、6個鐘,一個半小時就Push,Kelly由頭、膊頭、手、到手指尾出嚟,佢就用手指尾勾住接生醫生手指,醫生之後話佢接生咁耐,都未試過有BB勾住佢手指出世,話BB第日一定係個特別Baby!」

嘉欣又話Kelly一出世就頭髮多多,喺直播中仲大騷Kelly出世20分鐘萌照,真係好可愛呀:「係咪好Cute呀?好多頭髮呀!救命!我嗰時已諗點解五官已脹卜卜,醫生話BB因為營養夠。」睇嚟女神養胎畀足心機!

返香港必掃滴雞精

雖然嘉欣喺加拿大誕下Kelly,不過佢透露有跟從傳統坐月,又自爆為咗囡囡搏命食嘢,仲私下由香港從帶「滴雞精」返加拿大𠻹!嘉欣表示:「我打算餵 Kelly母乳到一歲,所以產後嘅身體狀況一定要修復好,只要氣血充足奶量就可以畀到BB足夠嘅母乳。唔知大家有冇飲過滴雞精呢?佢嘅口感就好似已去油脂嘅雞湯一樣好飲,完全冇腥味,我就非常鍾意!由大肚開始到生仔,我都習慣咗飲滴雞精補身,有時咁啱陪月姐姐要休息,我自己都會加熱嚟飲,非常方便!每次飲完滴雞精都覺得精神、體力變好,滴雞精對我實在太重要喇!因為自己好鍾意,很多朋友都有飲,佢哋都問我有冇折扣,田原香非常正!我每次返香港都會入貨,因為喺加拿大買唔到,但香港就有三間門市!」

開心Share生仔飲食心得

直播中見到少女味濃嘅嘉欣個Body仲係好弗,真係一啲都唔似生過,原來當中有飲食秘訣!佢開心分享謂:「滴雞精入面富含小分子優質蛋白,同埋多種人體必需胺基酸,可以迅速被人體吸收,補充優質蛋白,對於孕媽、產婦都係非常好!另外滴雞精仲可以令孕婦肥B唔胖身,產後補身仲可以加速傷口復原,亦唔會讓體重失控!」有網友向嘉欣八卦飲開邊隻牌子嘅滴雞精,嘉欣表示:「其實呢個牌子係源於台灣,台灣有得買,係No.1補身product in Taiwan,而我確信田原香喺香港都會係No.1補身product!」

靠田原香谷奶量

嘉欣仲向大家講到除咗滴雞精,佢仲好鍾意Q-jello同埋畀Kelly食嘅嬰兒輔食-BB肉泥粥,佢仲忍唔住講咗「So Cute」兩次!因為Q-jello可以加強奶量,有好豐富天然嘅膠質,唔只餵人奶好順利,仲對皮膚好好,而BB肉泥粥就可以畀Kelly食!嘉欣話:「一日三餐,平時我都盡量自己煮最新鮮嘅嘢畀Kelly,但除咗呢啲,Kelly都好鍾意食呢個粥!」嘉欣又笑言有時會「Lazy」,就可以畀Kelly食BB粥,仲有好多味揀,好似薯仔紅菜頭、洋蔥南瓜等等,又用日本頂級越光米去做,好天然,所以嘉欣好放心,對BB係好有安全保證!

約定粉絲下月香港見

而嚟緊星期日(18日)就係父親節,嘉欣就Sweet爆地多謝老公Jeremy,之後更為粉絲帶來喜訊:「有粉絲問我幾時再返嚟香港?我下個月頭會返香港出席田原香嘅活動,到時現場會有滴雞精免費試飲,希望到時喺灣仔同大家見面」去到直播尾聲,嘉欣透露好珍惜目前嘅生活並祝福大家身體健康,慰勞吓自己補吓身,而滴雞精係適合全家人補身嘅食品!


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...