2018年12月19日 星期三

黑白照留倩影 張敬軒百年家居放滿懷舊傢俬 __,張敬軒,

黑白照留倩影張敬軒百年家居放滿懷舊傢俬今年樂壇第一張成績表中連奪三獎的張敬軒今日(19日)推出以「傳承品味」為主題廣東大碟,向偶像致敬。引起他注意的是 ...


  • 黑白照留倩影 張敬軒百年家居放滿懷舊傢俬


  • 今年樂壇第一張成績表中連奪三獎的張敬軒今日(19日)推出以「傳承品味」為主題廣東大碟,向偶像致敬。

    引起他注意的是1996年林憶蓮的專輯《感覺完美》。從九六年到開始,軒仔一直希望能做出一張喚醒心靈深處的真善美,以及跟傑出的音樂班底,一起做一張活在這個越快速越需要愛的專輯。

    除了歌曲,碟內相片採用黑白照,拍攝地點是軒仔的屋企,一座獲悉心保育的殖民時期的百年大宅,攝影用盡軒仔家的每一個角落,軒仔說:「間屋係第一次借出嚟拍攝,客廳、偏廳、書房、睡房、露台都影晒。我自己有個習慣,就係好鍾意儲懷舊傢俬,好啱今次影CD cover嘅原意。」由於軒仔屋企勁多懷舊古董傢俬,拍攝隊伍到場後都唔敢周圍郁同坐,軒仔見到就話:「你哋隨便坐當自己屋企就得,好多人都以為懷舊傢俬好貴,其實唔貴㗎,就算喺外國買番嚟,都係大眾可以負擔到嘅價格。」

    立即下載Apps,隨時隨地睇盡時政專題、深度偵查、娛樂熱話!

    按此連結:http://bit.ly/next28app


    鍾意就快D Share啦!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...