2014年1月3日 星期五

[忽然1周 962] 「斯文人」片場大口氣 MW,




插圖: Wendy

揞名爆

「斯文人」片場大口氣

年公仔箱青黃不接,成日要搵啲舊人回巢,「斯文人」就係其中一個。有名你叫,佢個樣斯斯文文,最啱扮演專業人士,都幾受 C9歡迎㗎!

不過,咪睇佢喺公仔箱講嘢溫溫柔柔、陰聲細氣,查實佢近年都幾大口氣㗎!好似有次佢拍拍嚇劇走咗埋一邊傾電話,大約十分鐘後先返嚟,咁啲工作人員咪順口問佢有乜咁好傾呀?「斯文人」就話:「無呀,頭先放咗隻股票,賺咗六、七萬啫!」嘩,啲語氣真係非常之咁「輕描淡寫」,但又好曬囉。然後,「斯文人」又「唔覺意」俾人知佢著緊件底衫都要成三、四千蚊,連卡佛有售。

係嘅,近年呢位電視小生返大陸搵埋唔少人仔,炒股又賺到嚇錢,依家連拍劇都成日出私夥車呀私夥衫咁。咁富貴,唔曬嚇就有鬼咯!

邊個係「斯文人」?

•有家室㗎嘞。

•以前成日做奸角㗎!



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...