2014年10月1日 星期三

望政府早日解決問題 楊千嬅聆聽聲音,不要武力! 楊千嬅,千嬅,




【遮打革命】望政府早日解決問題 楊千嬅:聆聽聲音,不要武力!

2014-10-01 17:49:00



「遮打革命」遍地開花,今日就連「民間特首」劉德華都開腔,希望示威嘅市民同學生安全、平安。

好多父母級嘅藝人,雖然唔敢就政治表態,但身為父母,總會為喺街頭嘅學子擔憂,畢竟香港警察曾經以胡椒噴霧同催淚彈對付佢哋。

成為人母嘅楊千嬅今日喺fb話:「路要走下去,希望政府早日解決問題,聆聽聲音,不要武力!孩子們,群眾們平安。」前日千嬅其實已經說:「很難過,我愛香港!」

千嬅老公丁子高前日亦都同婆一樣,喺instagram放上全黑圖話: 「沒把問題解決,只把矛盾加深! 無言。」



楊千嬅fb



楊千嬅fb



丁子高instagram



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...