2017年12月4日 星期一

【俠味道‧翁靜晶(4)】翁靜晶 劉家良戲假情真 張國榮原來係月老 __,翁靜晶,張國榮,

翁靜晶與劉家良,兩人於1984年結婚,原來紅線一早就連繫兩人。兩人最初相遇,要數到劉家良43歲時,喺酒店門外邂逅當時只有14歲嘅翁靜晶,兩年後佢哋喺邵 ...




翁靜晶與劉家良,兩人於1984年結婚,原來紅線一早就連繫兩人。兩人最初相遇,要數到劉家良43歲時,喺酒店門外邂逅當時只有14歲嘅翁靜晶,兩年後佢哋喺邵氏化妝間重逢,翁靜晶話:「其實我哋一見鍾情咗好耐喇,係張國榮(Leslie)令大家拉近咗。當年我同Leslie拍《楊過與小龍女》,嗰時佢未紅好多人蝦佢,又冇錢『萬歲』,有次我哋畀龍虎武師整蠱,吊威吔飛咗埋牆受傷。後來Leslie就諗咗條橋,話認劉家良做契爺,嗰班友真係唔夠膽恰喎。我咪又諗吓認乜囉,跟住走去同劉師傅講認你做男朋友住先得唔得?佢話是但劉師傅係仗義幫忙,唔係我哋真係吃盡苦頭。」

戲假情真,後來兩人約會去街,翁靜晶淡淡回味:「我覺得佢幾得意,佢又覺得我幾可愛,就開始談戀愛喇。」



記者:嵐山、馮國康、倩宜

攝錄:馮峰、卓振輝

攝影:陳俊強

更多娛聞,喺晒《娛果》

http://fb.com/appledailyent



【俠味道‧翁靜晶(1)】恩愛三十載之謎 翁靜晶點解叫劉師傅做細B?

http://bit.ly/2AnvNoz

【俠味道‧翁靜晶(2)】明知劉家良已有家室 翁靜晶:以前嘅社會好唔同

http://bit.ly/2jbxufo

【俠味道‧翁靜晶(3)】浪漫等如浪費 劉家良餵包餵到翁靜晶反面?

http://bit.ly/2kiuroY

【俠味道‧翁靜晶(4)】翁靜晶 劉家良戲假情真 張國榮原來係月老

http://bit.ly/2kkwDw3



兩人男女朋友關係,最初只係為咗嚇下龍虎武師。

《楊過與小龍女》劇照 《楊過與小龍女》劇照


鍾意就快D Share啦!