網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2013年11月26日 星期二

阿叻寸爆壹傳媒唔通畀你嚟屋企屙屎咩! 阿叻,陳百祥,




陳百祥(阿叻)昨日陪同無綫老闆兼好友陳國強出席台慶慶功宴,對於無綫全面抵制壹傳媒,日前已大表支持的阿叻繼續妙語連珠撐到底,更用「屙屎論」揶揄壹傳媒:「唔通畀個屋企你日日嚟屙屎咩!」

阿叻妙語連珠,句句寸爆。

志偉出席活動受訪時,亦加以力斥。

陳凱琳有份出席慰勞宴,非常Happy!

阿叻獲安排坐陳國強身邊,陪老闆齊齊拍手掌。

無綫老闆陳國強率領旗下高層及藝員出席《萬千星輝賀台慶》慰勞宴,舉杯慶功。

無綫於本月21日發聲明全面抵制壹傳媒,將其列為不受歡迎媒體,不少藝人大表支持,早前被壹傳媒借題發揮的阿叻,其「跪回家」言論被連番報道,如今可算為他出口氣!昨日無綫老闆陳國強率旗下近三百名員工出席《萬千星輝賀台慶》慰勞宴,阿叻最「得寵」,獲安排坐在陳國強身邊,高層樂易玲、曾勵珍、餘詠珊、區偉林和鄭善強、港姐冠軍陳凱琳及黎芷珊亦在場,席間有22封大利是進行抽獎,每封價值4,600元,現場氣氛高漲。

唔會被人威脅到

心情勁靚的阿叻直言「任務」已完成,目前是公司之間的事,還發揮寸嘴本色,妙語連珠發表「屙屎論」揶揄壹傳媒,他說:「唔通畀個屋企你日日嚟屙屎咩!門口已經有得屙啦!冇理由日日畀你入嚟屙一篤,無綫邀請嘉賓入嚟訪問,唔畀你入嚟採訪,可以喺城外面採訪,TVB亦冇阻撓嘉賓講任何嘢,所以同新聞自由無關。」他力撐無綫做法正確,皆因已到達忍無可忍的地步,更自爆連日來被多名狗仔隊跟蹤:「咁樣冇用o架!威脅唔到我!」對於馬國明指藝人與傳媒本是唇齒相依,阿叻繼續寸爆說:「我不嬲話傳媒唔係敵人,只係對付一個機構,點解依家所有巨星唔出嚟就係咁解!」

「不如咪採訪我哋啦」

而餘詠珊則表示正忙於為東華及台慶頒獎禮籌備節目,問到會否擔心網友再發起熄機行動?她笑了笑說:「有啲人長時間呼籲人熄機好奇怪,都唔明點解,香港人好需要多啲娛樂,都係做好自己,冇得諗咁多。」此外,曾志偉昨晚出席演藝人協會活動,他刻意拿起《蘋果》咪牌受訪,並力斥說:「睇新聞發展成咁,都唔會寫好我哋,不如咪採訪我哋啦!」

阿叻妙語連珠,句句寸爆。

志偉出席活動受訪時,亦加以力斥。

陳凱琳有份出席慰勞宴,非常Happy!

阿叻獲安排坐陳國強身邊,陪老闆齊齊拍手掌。

無綫老闆陳國強率領旗下高層及藝員出席《萬千星輝賀台慶》慰勞宴,舉杯慶功。



鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...