2014年3月4日 星期二

莊思敏報警指拍檔穿櫃桶底 莊思敏,




莊思敏報警指拍檔穿櫃桶底



■莊思敏昨日到中環報案,指公司股東虧空六位數公款。

莊思敏去年與友人投資的Beauty Kingdom化妝學校,疑有股東虧空公款,昨日特與公司另一股東Roy到中環報案。莊思敏指數月前發現公司其中一股東虧空了六位數公款,由於跟對方相識十多年,所以初時曾給予對方機會。莊思敏說:「本來叫佢還番錢就算,但喺呢幾個月發現佢仲有其他唔妥當嘅處理手法,導致學校聲譽受損。譬如冇認真教學、遲到早退,導致學生有投訴,仲以學校名義叫學生出去做嘢,但冇畀番錢啲學生。我哋同佢傾過好多次,佢幾堅持自己冇錯,唔肯負番呢個責任,唔肯賠償。」莊思敏指對方還在外誣衊公司,為保學校聲譽,所以前來報警。

採訪、攝影:李志明、梁繼光



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...