2014年10月6日 星期一

張敬軒瞓街撐學生 呢班主人翁好有修養 張敬軒,




【遮打革命】張敬軒瞓街撐學生: 呢班主人翁好有修養

2014-10-06 15:20:00



張敬軒今日到商台接受訪問,被問到支唔支持佔中?軒仔直認有瞓街撐學生:「只係能夠講體驗過瞓街感覺,好感動,好似自己兩年前開公司請過90後做嘢,當時覺得呢班小朋友好唔掂,但o依家覺得佢哋有希望,呢班主人翁好有修養,自己都同返長輩講,叫佢哋親身去睇吓學生,就知場面幾有秩序同乾淨,自己對事件有憤怒,見官方媒體同政府喉舌抹黑學生,應該體諒我哋嘅下一代,如果佢哋都冇權發聲,仲有邊個有權?呢班人就係接力嘅下一代,其實我同好多人都一樣,近日瞓得唔好,覺得呢個活動係一面照妖鏡,連日同家人討論,我會用自己方法表達訴求,我喺內地長大,內地好興和諧呢兩個字眼,意思係人人有飯食,係人人可以講嘢,咁先叫做和諧,唔應該有限制,自己呢一代喺內地長大連選票都未見過,我讚同校長沈祖堯說話,學生要顧及返學同安全,因為事實上有啲人會別有用心,所以要認清自己爭取啲乜。」



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...