2015年3月9日 星期一

翠翠寧分手堅拒煙男 翠翠,葉翠翠,




葉翠翠和江美儀昨日在荃灣出席戒煙活動,問到未婚夫有否吸煙?翠翠直言拒與煙民做情侶:「好彩佢唔食,如果知道佢食就會講拜拜!」而自言沒有吸煙習慣的翠翠透露,拍無綫劇《梟雄》時要犧牲健康扮特務吸煙:「但拍咗個半鐘,點火柴一擦就斷,十幾支都唔得。點着咗吸入去又冇煙出,啲同事就喺度笑。」談到婚禮籌備情況,七月結婚的她指最近影了婚紗相:「可惜天公不作美,落雨。」她其後會留港繼續拍攝。而已戒煙十多年的美儀現在聞到煙味都覺得辛苦,又指戒煙後才識到男朋友吳君祥:「睇相師傅話我乜嘢都唔使做,搞掂咗把聲就有拖拍,然後就一口氣戒咗!」

翠翠(左)和美儀都十分討厭煙味,健康最重要!

翠翠(左)和美儀都十分討厭煙味,健康最重要!

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...