2017年4月26日 星期三

拍拖4年守處子之身 邦民女陳嘉寶嫁初戀半億闊少 __,陳嘉寶,

拍拖4年守處子之身邦民女陳嘉寶 嫁初戀半億闊少娛樂要聞現年27歲的「邦民女」陳嘉寶(Anjaylia)昨日宣告封盤,將於11月25日嫁半億闊少黃頌祈, ...


拍拖4年守處子之身

邦民女陳嘉寶 嫁初戀半億闊少

娛樂要聞

現年27歲的「邦民女」陳嘉寶(Anjaylia)昨日宣告封盤,將於11月25日嫁半億闊少黃頌祈,男友是她的初戀情人,兩人都是虔誠基督徒,拍拖四年的Anjaylia堅守處子之身,在媽咪同意下會在男友屋企借宿,但她強調絕不會雙喜臨門:「想維持番結婚嗰種開心。」



「邦民女」陳嘉寶昨在社交網宣佈與拍拖四年的半億闊少黃頌祈結婚。

因拍日本邦民財務廣告而被封「邦民女」的陳嘉寶,入行後鮮有緋聞,身為虔誠基督徒的她,在教會認識坐擁半億身家的初戀男友黃頌祈(Epaphras),兩人拍拖僅一年時,已被影到進駐男友近千萬的炮台山豪宅,不過,Anjaylia堅守婚前沒有性行為的教條,拍拖四年都是有愛冇性,今年兩人屢傳婚訊,2月就被本報影到拍拖睇家居用品似佈置新婚愛巢,之後更見男方家長飯敍兼睇裙褂,曾表示結婚會公開的她,昨早在社交網兌現承諾。



【見家長】

Anjaylia今年2月被本報影到見男友家長兼睇裙褂。資料圖片



【撐枱腳】

男友家族雖坐擁半億身家,但兩人拍拖都會食平民車仔麵。資料圖片



Anjaylia將升呢做人妻,好姊妹昨紛紛送祝福。

「愕然多過感動」

Anjaylia撰文感謝神以愛將他們連結在一起:「Epaphras是我人生中的第一段愛情,我們在教會相遇、相識、相知、相愛,迄今已經超過了四個年頭。今天,很高興的跟大家宣佈我們已經準備好要步入人生中的另一個階段了。」

準人妻Anjaylia昨晚現身中環出席品牌活動,谷胸晒事業線笑容冧甜,她說:「11月25日喺香港行教堂,亦會喺香港擺酒。」問到男友幾時求婚?她說:「呢樣要留少少秘密,因為男友好怕醜,叫我唔好講,都要尊重佢。」問是否好感動?她坦言:「愕然多過感動,因為同男友講過,如果求婚要瞞住我嘅父母先得,但當日求婚雙方父母喺現場,當時驚到唔識喊,覺得點解父母好似出賣我,過兩日消化咗消息先識開心。」

問到求婚戒指呢?Anjaylia即展示手上一隻戒指:「呢隻係同耶穌結婚嘅戒指,真正嘅求婚戒指喺屋企,因為自己好論盡同大意,驚唔見所以冇戴出嚟。」現在是否試婚同居?她說:「唔算同居,我稱之為借宿,因為我住得比較遠,有時開工三日只瞓得七個鐘,所以喺媽咪同意之下,有時會去男友度住方便返工,因為媽咪都認定佢係一家人,互相信任。」



準人妻Anjaylia昨晚谷胸出席活動,冧笑宣佈與男友於11月25日在港結婚。

陳凱琳陳瀅陪嫁

問到會否雙喜臨門?Anjaylia堅決說:「唔會,冇呢個可能性。」是否堅守宗教規條?她坦言:「做開會一直堅持,想維持番結婚嗰種開心,一個喜已經好開心。」Anjaylia多謝好友陳凱琳和陳瀅幫忙保守秘密,問兩人會否做姊妹?她說:「其實都計劃中,好多未整,婚紗相未影,自己仲拍緊劇《誇世代》,8月先完成。」

陳凱琳昨以英文短訊回覆傳媒祝賀閨蜜:「我替她感到很高興!」問到會否做姊妹?她表示:「計劃中。」追問何時跟男友鄭嘉穎宣佈喜訊?她說:「哈哈,還未。」至於跟鄭俊弘拍拖的何雁詩亦戥好友開心:「之前見過佢未婚夫,都覺佢係一個好好男仔,希望佢哋快啲三年抱兩」陳瀅則說:「好戥佢開心,希望佢白頭到老,因為每次見佢哋都係咁恩愛,永遠keep住咁甜蜜。」

採訪:卓寶花、嵐山

攝影:陳慧安

難得生性暴龍哥創科眾籌夢,遭隱世肥報販秒殺! https://goo.gl/hnEB7D

「蘋果VR」App

App store下載: https://goo.gl/0kW2cK

Google Play下載: https://goo.gl/4K7EHw


鍾意就快D Share啦!