2016年2月9日 星期二

張智霖猴年多搞作追B寫劇本 __,張智霖,

Chilam祝願香港市民猴年豐衣足食,賺到盆滿缽滿!
張智霖猴年多搞作追B寫劇本張智霖(Chilam)對於過去一年的事業發展大感滿意,猴年除期望「更上一層樓」外,一向對「產品質素」相當有要求的他,寧捨厚酬暫擱置當導演大計,改將精神轉向學習編劇之上,更不諱言有意成立個人工作室,大展鴻圖。談到生猴B大計,他笑說﹕「我OK嘅,但子女嘅嘢要睇天安排﹗」Chilam祝願香港市民猴年豐衣足食,賺到盆滿缽滿!男神Chilam日前到主題樂園食盆菜,寓意猴年香港市民豐 ...


張智霖猴年多搞作追B寫劇本

張智霖(Chilam)對於過去一年的事業發展大感滿意,猴年除期望「更上一層樓」外,一向對「產品質素」相當有要求的他,寧捨厚酬暫擱置當導演大計,改將精神轉向學習編劇之上,更不諱言有意成立個人工作室,大展鴻圖。談到生猴B大計,他笑說﹕「我OK嘅,但子女嘅嘢要睇天安排﹗」

男神Chilam日前到主題樂園食盆菜,寓意猴年香港市民豐衣足食!於內地出演真人騷酬勞動輒千萬人民幣的他,新年新開始即再有好消息公布:「嚟緊我會再返內地出演綜藝節目《安全總動員》,唔好講酬勞豐唔豐厚,今次係我入行以嚟第一次同粉絲一齊參加節目。而節目主旨係提高大家各方面的安全意識,我覺得好有意義。另外,今年下半年會有個舞台劇演出計劃,傾得七七八八,算係新嘗試,好值得期待。」

Chilam將返內地開巡唱,新年期間要忍口keep fit。
  • Chilam將返內地開巡唱,新年期間要忍口keep fit。

新年前Chilam與太太袁詠儀(靚靚)不停遊飛機河,為內地真人騷《一路上有你2》進行拍攝。二人先後到訪過老撾、西班牙的西維爾及馬德里等地,行程緊密更令Chilam印象難忘:「出發前諗都冇諗過老撾會得7度,喺當地到訪過一間學校,啲同學連厚衫都冇,但就好自律咁上堂同排隊,提醒我要惜福。(計劃帶囝囝魔童去行善?)都會嘞,唔可以身在福中不知福嘛,利用有資源地方嘅物資,去幫助冇資源地方嘅人民。」

暫擱置導演夢

Chilam於工作方面絕對有要求,早前他曾表示稍後會於內地首執導演筒,但如今他卻公開「食言」謂﹕「呢個計劃決定擱置嘞,因為個劇本改過都係唔得,咪遲啲先諗囉。我想做到大家聽到我個名,已經覺得出品係信心保證,等同『產品QC』一樣。(冇咗好多錢?)真係唔得嘛,咁點拍呢?如果你問我新年願望,其實作為演員,我咁多年都冇遇過真真正正嘅好劇本,好想遇到!遇唔到惟有等吓先,或者主動啲,自己學吓寫囉。」據悉,他更有意成立自己的工作室,於電影創作方面爭取自主權,Chilam笑言:「係有咁諗過,不過成熟啲先講啦。」

巡唱戒口減磅

至於靚靚早前明言有意追猴B,Chilam表示:「我OK嘅,家庭同小朋友都要睇天安排,順其自然啦,惟一問題係我覺得香港教育制度扭曲咗,好難認同。(送囝囝魔童去留學?)咁又未咁快住,我已經成日飛唔多時間同佢見面,畀多啲時間佢留喺我身邊先啦。」年中繼續返內地作巡迴演唱的他,更希望能成功「戒口」,全年做到均衡飲食,以保持最佳狀態:「廣州演唱會後覺得自己好肥,手臂粗腰又有肉,就算唔使露,畀自己睇都想順眼啲。」

文:影視組

攝:攝影組

化妝:Hetty Kwong

髮型:Vic Kwan @ ii Hair & Nail

服飾:I.T.

場地:香港迪士尼樂園


鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...