2018年1月31日 星期三

君如原演無雙表姐 __,君如,吳君如,

經典電影《家有囍事》戲中每一個角色都是一絕,除周星馳演的常歡、張曼玉的荷里玉跟毛舜筠的無雙表姐外,吳君如的家嫂「程大嫂」角色都好出位。原來君如本來是演 ...


經典電影《家有囍事》戲中每一個角色都是一絕,除周星馳演的常歡、張曼玉的荷里玉跟毛舜筠的無雙表姐外,吳君如的家嫂「程大嫂」角色都好出位。原來君如本來是演無雙表姐一角,後來因為張國榮跟毛舜筠配對,她被安排做黃百鳴老婆。

當初君如曾提出抗議,黃百鳴笑說:「嗰時君如同我講『喂,我做個tom boy,我已經準備好晒,我會做得好好喎!你𠵱家要我做個賢妻良母,我點做啊!即係做白燕我點做呀!」黃百鳴提議君如可以演「搞笑版白燕」,未變靚前的汗毛,亦是黃百鳴提議加上去。




鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...