2019年3月23日 星期六

【自己恨拍拖】麥明詩做媒人撮合 男拔師兄向同屆港姐羅丹虹求婚 __,劉浩龍,師兄,港姐,羅丹虹,麥明詩,

羅丹虹獲男友求婚,麥明詩亦有在場見證。(IG圖片)
準備出嫁,恭喜恭喜!與麥明詩同屆港姐羅丹虹(Ann)早前獲拍拖三年的圈外男友文浩威(Edward)求婚,並準備明年正式拉埋天窗。相關新聞:【求林作心理 ...


準備出嫁,恭喜恭喜!與麥明詩同屆港姐羅丹虹(Ann)早前獲拍拖三年的圈外男友文浩威(Edward)求婚,並準備明年正式拉埋天窗。

相關新聞:【求林作心理陰影面積】人要有進步 麥明詩擇偶:靚過之前嗰個得



麥明詩今日在IG上載三人合照,見羅丹虹拎住一大束粉紅色玫瑰花,並有男方跪地求婚的相片,見羅丹虹開心到掩嘴大笑,非常浪漫。麥明詩留言﹕「恭喜Ed同埋Ann。作為媒人之一,見到你哋三年嘅感情喺白色情人節(3月14)嘅晚上修成正果,深感欣慰!喇,Ed你應承咗我之後做番我媒人,你要找數呀!」



其實Ann已經是2015年港姐中第二位準人妻,去年初程莉欣已經結婚,而亞軍龐卓欣與富二代男友孫智威感情穩定,季軍郭嘉文更經常被影到與富商李澤楷出雙入對。問到麥明詩會否心急拍拖?她今日回覆傳媒時說﹕「見人搵到幸福都會恨,男方話會盡量還人請,介紹佢身邊朋友認識。」她透露自己是媒人之一﹕「Edward算係我師兄,佢係男拔,我哋喺男女拔萃活動中認識。之後我同班港姐一齊食飯,喺佢有份嘅餐廳食飯,就咁介紹咗佢同Ann認識。求婚派對都好有驚喜,Edward叫啲親戚朋友匿喺一間房內等,佢哋食飯時,我哋就彈出嚟。」



據悉Edward今年約四十餘歲,任職初創投資及開餐廳,家底不俗。而羅丹虹現年28歲,擁有碩士學歷,當年獲第5名,雖然有機會簽無綫,但她曾在訪問中透露自己性格較內向,擔心幕前演出感吃力,決定退出娛圈,並一手一腳創辦健康零食品牌。





《蘋果動新聞》訂閱新世代,4月開始免費訂閱,現在接受登記!

http://bit.ly/2Ja3IXw



星期一至五晚上10點半

《動腦Q》Let's Q the money!

http://bit.ly/2QW8LcI



羅丹虹獲男友求婚,麥明詩亦有在場見證。(IG圖片)  跪地都是指定動作(IG圖片) 跪地都是指定動作(IG圖片)
 Ann開心到掩嘴大笑(IG圖片)

Ann開心到掩嘴大笑(IG圖片)
 (IG圖片)

(IG圖片)
麥明詩、馬詩晴和羅丹虹(資料圖片)

麥明詩、馬詩晴和羅丹虹(資料圖片)
程莉欣去年初出嫁,2015年同屆港姐均有到賀。 (IG圖片)

程莉欣去年初出嫁,2015年同屆港姐均有到賀。 (IG圖片)
程莉欣亦沒有加入娛樂圈 (IG圖片)

程莉欣亦沒有加入娛樂圈 (IG圖片)
早前慶祝結婚一周年 (IG圖片)

早前慶祝結婚一周年 (IG圖片)

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...