2019年4月30日 星期二

程美段:鬧爆程美段博見報 杜汶澤認拖糧跪低道歉 __,杜汶澤,程美段,

程美段一次過將證據晒冷,阿澤即刻道歉。曾為無綫節目《美女廚房》擔任美女學徒的程美段(Kiwi),早前公開指今年1月為杜汶澤網上的煮食節目拍攝完後,到4 ...


程美段一次過將證據晒冷,阿澤即刻道歉。


曾為無綫節目《美女廚房》擔任美女學徒的程美段 (Kiwi) ,早前公開指今年1月為杜汶澤網上的煮食節目拍攝完後,到4月24日才收到應得的$9000的酬勞,並向傳媒表示遭「拖糧」,結果惹來杜汶澤指她博見報,再演變成隔空罵戰。杜汶澤今日終於跪低,透過節目的社交網網頁出道歉聲明。但有網民指要杜汶澤親自道歉,否則他們不會忘記此事,不會再Follow他。

公開錄音還自己公道

事緣Kiwi眼見杜汶澤連日來連環出post指控,今日終於來個大反擊,上載多張1月20日時與豪仔就協商出糧日子的WhatsApp截圖和對話錄音,截圖中清楚見到程美段問「是否一星期後入票」,對方留言「yes」。換言之推翻杜汶澤指控「從沒有承諾」指控。Kiwi發文表示「就今日杜汶澤先生再發文一事,當中有提到「從來沒有承諾出糧時間」一句,直接關係到我。因為呢個說法,最後推論都係返到去我搏(博)見報,所以雖然一直有錄音做証(證),但都唔想事件再發酵而拎出嚟,但宜(依)家杜先生一口咬定「從來沒有承諾」,我選擇公開錄音,至少還自己一個公道。

對於被指博見報,Kiwi強調自己絕無此意,她說:「上次亦有提到,杜生曾有意簽我成其藝人,但商談後,我都婉拒推卻。要拎一個有意簽我嘅當紅大明星嚟搏(博)上報,呢個邏輯我實在唔可以理解。而且杜生喺討論區一向有唔少粉絲,孔子同亞里士多德都曾經講過,『誰大誰惡誰正確』,為咗上一次報紙,我需要大費週(周)章到呢個地步?本來揮筆一簽就可以做到嘅事,我點解要冒險同網民為敵?記者就好似藝人一樣,有好亦有壞;記者藝人一向唇亡齒寒,並唔係大明星搵記者就合理,我哋呢亭奀星搵記者就十惡不赦,于(於)理不合。杜生自比『威風八面』,而我都只求『自食其力』,是是非非,我唔介意辯白,但只要再有新嘅指控,我亦隨時恭候。」

未幾,杜汶澤終於跪低,透過網台節目的社交網頁發出道歉聲明,就拖糧一事向Kiwi道歉。聲明內容如下:

本台聲明:

就於本公司總經理黎先生向程美段小姐曾作出之口頭承諾,聲稱演出後一個星期支付演出費,結果在三個月後才付款,此乃行政失當,本公司深表歉意,並會作出檢討,確保日後與藝人合作時,有更妥善的安排。多謝大家一直以來支持本台,今後定當繼續努力,為觀眾製作更多高質低俗的娛樂節目。

之後阿澤又開post力撐豪仔,表示:「雖然呢鑊嘢比(畀)你跣x咗,但係做兄弟嘅嘢,無話邊個跣邊個,你做啱一萬樣嘢,唔通你做錯一樣我就怪你?無可能!以後繼續比(畀)心機,做好啲啲嘢,出嚟行同人嘈唔一定鑊鑊打贏嘅,捱一兩刀,唔死得人嘅!怪就怪我無請多個人幫輕你。總之大家心x照,唔好擺響(喺)心,吓!點解我要出公開信?因為驚你又已讀不回囉⋯⋯聽晚見」但係網民就話唔收貨,因為杜汶澤喺自己fb出post指控,但道歉就喺公司fb,出完聲明後再撐豪仔,網民覺得好冇誠意,應該係阿澤自己個fb度道歉番一次先收貨。

最後,程美段喺社交轉載道歉聲明,並發文表示:「所有事情告一段落,多謝喱騷就單單『有否承諾付款日期』問題上表示歉意,本人感到如釋重負,僅以小妹人微言輕的祝福,衷心希望大家都順順利利,快快樂樂。」佢仲多謝埋有份鬧佢嘅人。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...