2014年2月14日 星期五

[忽然1周 968] 薛凱琪阿媽做紅娘 薛凱琪,MW,




阿媽出馬

薛媽媽睇中外形好嘅法國靚仔,想拉埋 Fiona同佢發展。

媽咪姐

薛凱琪阿媽做紅娘

32歲嘅薛凱琪( Fiona)單身咗咁多年,離咗婚嘅薛媽媽得一粒女,梗係恨佢快啲拍拖、結婚、生仔。前排 Fiona去咗法國拍戲,薛媽媽就睇中戲中飾演司機嘅法國靚仔演員。適逢 Fiona新歌〈等待的藝術〉喺當地拍 MV,薛媽媽就即刻提議搵鬼仔做男主角,希望為個女造就機會。

點知導演嘅 idea玩「向左走向右走」,兩人全程分開拍, Fiona亦神女無心,話唔信一見鍾情同靚仔,想好似佢好姊妹 Sammi咁,等神嘅安排喎!睇嚟薛媽媽要飲呢杯女婿茶真係要唱番首〈等待的藝術〉先得啦!



餅印阿媽

薛媽媽對個女婚事好心急。



孝順女

孝順阿媽嘅 Fiona趁今次有幾日空檔,兩母女旅行, Fiona仲買「唧薯條機」啲薯條孝順阿媽。



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...