2018年4月30日 星期一

傳為江嘉敏頻失場 港版阿諾郭子豪激嬲無綫 操肌比賽博翻身 __,阿諾,江嘉敏,無綫,郭子豪,阿諾舒華辛力加,

江嘉敏是無綫上位姐仔,迷倒不少宅男。
傳為江嘉敏頻失場港版阿諾郭子豪激嬲無綫操肌比賽博翻身無綫藝人郭子豪近期拍攝多套劇後成功上位,未知是否機會來得太快,加上有家底,少爺仔性格表露無遺。據知 ...


傳為江嘉敏頻失場 港版阿諾郭子豪激嬲無綫 操肌比賽博翻身

無綫藝人郭子豪近期拍攝多套劇後成功上位,未知是否機會來得太快,加上有家底,少爺仔性格表露無遺。據知他曾因感情問題,被飛出劇集《好日子》,一度有傳其對象是宅男女神江嘉敏。郭子豪為求翻身,向公司認錯後自薦參加健身比賽,力谷48吋胸,更一度操得太急狂嘔。

現年26歲、有「港版阿諾」之稱的郭子豪(Arnold)擁48吋巨胸,2014年加入無綫拍劇,即深得不少「姐姐級」藝人歡心,跟他合作過的黃智雯、呂慧儀等都對他有讚無彈,其戇男形象,更令他成功吸納不少粉絲!近期他憑無綫劇《親親我好媽》及《三個女人一個「因」》火速上位,早前更被安排擔任劇集《好日子》第三男主角。

前途原本一片光明的Arnold,去年底竟無故甩底倒數騷!據知,他因為感情問題多次缺席活動,惹得高層震怒,最後被飛出《好》劇!更有指他拍《親》劇時與江嘉敏分外投契,令人覺得其感情問題「緣」於這位宅男女神!為挽回事業,Arnold決定參加八月底舉行的健美比賽,希望建立肌男形象。最近他狂食及做Gym,每日要吸收相等於25碗飯的5,200卡路里,已於4個月內增40多磅,胸肌由原本的40吋暴脹至48吋,臂圍更達18吋,超級誇張!

有指郭子豪與江嘉敏拍劇時非常投契。
  • 有指郭子豪與江嘉敏拍劇時非常投契。
郭子豪在健身教練指導下舉鐵,谷行麒麟臂的他面容扭曲。

  • 郭子豪在健身教練指導下舉鐵,谷行麒麟臂的他面容扭曲。
郭子豪與袁偉豪於《三》劇內大晒結實肌肉。

  • 郭子豪與袁偉豪於《三》劇內大晒結實肌肉。

面容扭曲操到嘔

日前下午兩時許,Arnold被發現於尖沙咀狂掃小食,為了增肌的他化身食物焚化爐,買了兩串魚蛋及雞蛋仔,兩啖極速「KO」!之後又到健身用品專門店,買下四罐增磅奶粉,離開時他打算截的士,但被粉絲認出及要求合照,他即顯「力王」本色,單手拎住四罐奶粉與粉絲自拍。

其後Arnold如常到健身中心操肌,見他主要操練下盤肌肉包括大腿肌及股肌,在教練指導下,兩小時內做了六Set動作,每Set做五至六次,見他負重的鐵餅重量超驚人,深蹲孭起約400磅重量;撐腳一Part更達500磅,難怪做到面容扭曲!

全「力」以赴的Arnold做到第三Set時,不時合埋雙眼抖大氣兼標冷汗,眼神迷糊的他突然走到垃圾桶狂嘔,周遭的健身人士見狀大為吃驚!但他抖一陣又去操肌,之後頂唔順又嘔,結果嘔足三次,認真慘情!他做完Gym後渾身乏力,離開時行路猶如慢動作!

黃智雯欣賞拍檔郭子豪努力操肌,值得鼓勵。

  • 黃智雯欣賞拍檔郭子豪努力操肌,值得鼓勵。
郭子豪用腳撐的鐵餅重達五百磅。

  • 郭子豪用腳撐的鐵餅重達五百磅。
做到頂唔順,郭子豪索晒氣。

  • 做到頂唔順,郭子豪索晒氣。

唔敢高攀女神

Arnold事後接受訪問,提到江嘉敏時非常避忌:「真係識得太耐喇!已經變咗姊妹,佢女神級嘅級數完全高攀唔起。(你感情狀況點?)穩定啦,多謝大家關心。(女朋友係邊個?)圈外嘅,從事教育工作。」對於之前劇集換角及無故甩底,他解釋:「因為嗰排屋企有啲私人事,所以唔可以工作。其實都有同無綫解釋,佢哋都明白同包容,喺拍《好》劇嗰陣,監製知我有事唔能夠演出,都搵咗另一個同事頂上。」至於江嘉敏亦否認戀情:「我哋冇拍過拖,都唔覺佢有追求我嘅意思。未入無綫之前都一齊喺工作上合作過,拍《親》劇對手戲都唔多,但之前拍宣傳片對手戲會多啲,因為故事係講我暗戀佢。」她大讚郭子豪幽默,問到是否喜歡這類男生?她說:「唔會因為佢幽默而鍾意佢,最緊要睇吓大家夾唔夾。」

文:影視組






鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...