2020年1月15日 星期三

鄭俊弘:緊張過開騷!鄭俊弘向何雁詩求婚又震又硬 __,何雁詩,鄭俊弘,

鄭俊弘同何雁詩將於年底喺美加地區酒莊舉行婚禮。歌手鄭俊弘(Fred)和何雁詩日前接受TVB娛樂新聞台節目《StarTalk》主播許文軒(Edmond) ...




鄭俊弘同何雁詩將於年底喺美加地區酒莊舉行婚禮。


歌手鄭俊弘(Fred)和何雁詩日前接受TVB娛樂新聞台節目《StarTalk》主播許文軒(Edmond)專訪,大談元旦宣布訂婚的感受。Fred表示希望有一個好回憶留給對方和自己,所以決定旅行時求婚:「求婚仲緊張過自己第一次開演唱會,我成個人震晒同硬晒!而最初亦好擔心過關時如果Check行李,畀佢見到隻戒指就穿煲,好彩順利過關。」


婚禮一切從簡


專訪中,何雁詩大爆為Fred學煮中餐:「以前我煮西餐多,因為知Fred鍾意食中餐,所以特登研究,另外我哋兩個都好鍾意食越南河粉,我哋去美國可以餐餐食越南河粉,所以返到香港去硏究點整個湯底,希望可以食番嗰啲味道,我哋誇張到一早七點去街市買牛骨同牛腩。」二人決定年底於美加地區酒莊舉行婚禮,他們表示一切從簡,圍數不會太多:「想同家人朋友分享,我哋好怕婚禮要表演同唱歌,想好好享受我哋嘅大日子,而唔係要搞到好攰,唔想去應酬呢個嗰個。」

來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...