2018年9月7日 星期五

鍾嘉欣:C1:鍾嘉欣在家誕8磅B仔:好痛! __,嘉欣,鍾嘉欣,

姊弟撞樣似龍鳳胎!現年34歲、已育有一女的鍾嘉欣昨公布誕下接近8磅重的男B,湊成「好」字!今次在加拿大分娩最特別之處,便是她選擇了在家中分娩,可謂圈中 ...


姊弟撞樣似龍鳳胎!


現年34歲、已育有一女的鍾嘉欣昨公布誕下接近8磅重的男B,湊成「好」字!今次在加拿大分娩最特別之處,便是她選擇了在家中分娩,可謂圈中第一人!她自言很幸運地找到一班很好的助產士幫手,令生產過程十分順利!

藝人鍾嘉欣(Linda)2015年與脊醫Jeremy拉埋天窗,翌年8月22日誕下女兒Kelly,今年三月公布再度有喜,上月廿四日有傳她已經生咗,不過一直未經Linda證實,直至昨日,她終於親自在社交網公布喜訊,於加拿大誕下接近8磅重的兒子,為脊醫老公Jeremy湊個「好」字!

手仔放面珠賣萌

她昨透過短訊錄音,語帶喜悅跟大家分享好消息,指囝囝同現年兩歲的大女Kelly好似樣:「大家好,好開心今日同大家宣布,我啱啱生咗個仔,好健康,佢個名叫Jared Anthony,佢都算係一個大B,出世有7磅14安士重,有好多、好多頭髮,同埋好似好似家姐Kelly,全家講笑話我好似生咗龍鳳胎,因為Jared同Kelly真係好似樣。」嘉欣更特登發布了囝囝同女兒的照片作比照,兒子Jared五官生得標致,大鼻似足爸爸,更識將手仔放在面珠賣萌!

嘉欣透露今次分娩最特別之處,便是選擇了在家中分娩,過程雖然好痛但很順利,Linda表示:「今次生產好順利,順產,好痛、好痛,最特別選擇咗喺屋企生,因為加拿大好支持Natural Delivery(自然分娩),我好感恩、好幸運,搵到一班好好嘅助產士,佢哋畀咗好多Emotion Support(情緒支援)我,仲有好多Personal Competencies(靠個人能力)嘅技術、方法,令生B過程更安全。佢哋教我去聽自己Body去生B,絕對係一個好難忘嘅經歷,同個仔一齊、同我嘅Family一齊。」

圈中好友送祝福

屋企喜獲新成員,但Linda直言不會因此而忽略囡囡:「依家我休養期間,要坐月、要照顧好個仔,同埋好緊要,要照顧家姐Kelly,因為呢個時間,始終突然多咗個BB,要放番多啲時間喺Kelly身上,令佢覺得OK,依家我忙緊呢一樣嘢,希望好快可以介紹囝囝畀大家識,好希望見到大家,大家都要Take care,好多謝所有朋友、觀眾、傳媒支持同祝福,唔講咁多住,我都要瞓覺喇!」

Linda公布喜訊後,不少圈中好友如楊怡、馬浚偉、黃智雯、陳敏之、宋熙年等亦紛紛在社交網恭賀她,而嘉欣亦有一一回覆,心情靚爆!

更多新聞,請瀏覽東方日報網頁:

http://orientaldaily.on.cc/


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...