2019年3月17日 星期日

亞洲電影大獎2019:奪最佳女配角!惠英紅晒珍藏比堅尼找數 __,亞洲電影大獎,惠英紅,

藝人惠英紅憑電影《翠絲》獲得亞洲電影大獎最佳女配角,她上台致感謝詞時說:「能夠同咁多優秀電影人合作,真係莫大嘅榮幸,多謝監製舒琪先生同導演對我嘅信任, ...


藝人惠英紅憑電影《翠絲》獲得亞洲電影大獎最佳女配角,她上台致感謝詞時說:「能夠同咁多優秀電影人合作,真係莫大嘅榮幸,多謝監製舒琪先生同導演對我嘅信任,黑仔(姜皓文)、BEN哥(袁富華)等信任,特別多謝大會,我知評審好辛苦,頭先見到陳冲小姐(評審主席),佢都好攰,條頸好痛。」

她於後台接受傳媒訪問時說:「大件事喇,之前講過如果攞到獎要上載比堅尼相,依家要找數,要快啲返屋企搵相,如果唔係甩大牙,我呢個年紀甩牙好慘!」問會否考慮即影?她說:「影唔切喇,講咗聽朝要甫,啲相都係上年影,私人珍藏嚟,熱辣辣㗎!(找數都開心嘅?)好驚,幾十歲,驚上載之後好多負評,變咗負評王,都係要打格仔,(打邊?)比堅尼上下都打,應該打個樣,咁咪可以搵第二個人嘅相嚟打格仔然後當自己,咁我就有覺好瞓。」現率先奪得女配角獎,問她會否更有信心攞埋金像獎?她謂:「我不嬲都催眠自己,話好有信心,攞唔攞到係另一回事,輸人唔輸陣嘛!(攞埋會點找數?)吓,已經三點式,唔通一點式咩,我係老奶奶嚟,唔好搞我啦,攞完當無事發生。」她又笑言今次是第三次獲頒亞洲電影大獎,相當高興,她透露昨日搬家,多年來所奪得的獎盃排排放:「啲獎放晒出嚟,自己坐喺梳化度望住,發現我有兩個亞洲電影大獎,所以希望攞多個畀媽咪睇。」

至於內地男星章宇憑電影《我不是藥神》獲得「最佳男配角」,好友譚卓於台下感動流淚,章宇表示頒獎禮舉行前,曾與朋友以一賠五賠率打賭他的勝算,沒料最終他贏得獎項,他說:「所以今次我輸了很多,但也是有史以來輸得最開心一次。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...