網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年1月24日 星期三

食麵包牛油防醉?廖碧兒:唔係人人適合 __,碧兒,廖碧兒,

擁有品酒師牌的廖碧兒,大談防止飲醉的方法。
食麵包牛油防醉?廖碧兒:唔係人人適合梁漢文昨日凌晨涉嫌醉駕,碰巧他有份演出的劇集《無間道》前晚首播,但他一出場就從高處墮下死亡,認真大吉利是!至於同樣 ...


食麵包牛油防醉?廖碧兒:唔係人人適合

梁漢文昨日凌晨涉嫌醉駕,碰巧他有份演出的劇集《無間道》前晚首播,但他一出場就從高處墮下死亡,認真大吉利是!至於同樣有份拍攝此劇、擁有三級品酒師執照的廖碧兒,被問到如何可以防止飲醉酒?她表示有人會食麵包,因麵包中有酵母,亦有人吃牛油以隔走酒精,不過強調並非人人適合,也不代表有吃東西就不會醉。

廖碧兒說:「我都係飲啲、飲啲咁去訓練自己嘅酒量。如果飛得好密,上飛機就千祈唔好飲喇,因為喺飛機會好乾,會缺水,更加容易醉同暈!」

然而不管酒量如何,飲過酒就不要開車了。




鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...