2018年2月21日 星期三

老婆生完影響情緒 柳俊江愛莫能助撼頭埋牆 __,柳俊江,

柳俊江其實都好識諗!由人父級的陳詠謙及細So主持的ViuTV節目《晚吹DaddyKingdom》,以「不正經」角度大談湊仔經,今集邀請柳俊江任嘉賓,分 ...


柳俊江其實都好識諗!


由人父級的陳詠謙及細So主持的ViuTV節目《晚吹Daddy Kingdom》,以「不正經」角度大談湊仔經,今集邀請柳俊江任嘉賓,分享他與太太及一對仔女的親子家庭樂。一向給人穩重感覺的他笑言以前並非乖仔,有了家庭後「改邪歸正」:「我細個好愛自由,係想做就做嘅人,自己周遊列國旅行,父母覺得我冇為將來打算,有一年我成績差到差啲被踢出校,怕爸爸會鬧,最後爸爸鬧我,仲同我講『係咪盡咗力?盡咗力就得喇!』」他因為爸爸這一席話努力讀書,最後考到第一名。

他表示有了家庭後一切決定都以家人為重,並指湊小朋友不太困難,照顧太太才最難,因太太生完小朋友後,可能會緊張而影響情緒、賀爾蒙失調或餵人奶的不適等問題,作為男士未能身同感受之餘,更愛莫能助而感到灰心,他笑言自己更一度「撼頭埋牆」,他指當兩夫妻情緒激動時,他會平靜下來,切忌「贏咗場交,輸咗頭家」。現在他更在社交媒體中寫出人生道理,自認雖然未必一一做到,但可以定下目標,藉此警惕自己。

對於仔女期望,他表示現今已經沒有「老竇養仔,仔養老竇」的心態,只要仔女長大後,能夠背負自己責任就可以。

----------------------------

東網巨星開咗ig喇,大家快啲follow

https://goo.gl/KGuo2N


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...