2018年3月22日 星期四

美女廚房!龔嘉欣宋熙年拍煮食片吸Like __,宋熙年,鍾嘉欣,嘉欣,龔嘉欣,

一定係一個好女友!接觸烹飪多年的藝人龔嘉欣(Katy)經常在社交網站貼出美食照,更在bigbigchannel經營「龔仔廚房」,以美女與美食的組合挑動 ...


一定係一個好女友!


接觸烹飪多年的藝人龔嘉欣(Katy)經常在社交網站貼出美食照,更在big big channel經營「龔仔廚房」,以美女與美食的組合挑動網友的味蕾,獲得不少好評。Katy表示最擅長是住家菜,雞煲、泰式酸辣魚等完全難不到她,問到一身好手藝是否承傳自家人?Katy笑言:「嫲嫲煮嘢食最叻,佢下廚就唔到我煮我通常上網睇食譜,比較兩、三個食譜後再按自己口味去調味,最擅長係三餸一湯,自己煮可以少油少鹽,食得健康。(邊個咁有口福?)通常都係同鄰居分享。」

問會否希望將「龔仔廚房」製作成電視節目?Katy笑言:「可能我出嚟煮會畀人笑喎!或者一班姊妹拍生活節目,傾偈分享吓,我都有同宋熙年合作,佢最叻煲湯,我就煮餸。(想再進修廚藝?)我都有諗過㗎,好似學刀法之類,同埋接觸啲有特色嘅食譜。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...