2016年6月5日 星期日

關心妍影大肚寫真 孖老公上堂學餵母乳 __,關心妍,

關心妍佗B8個幾月,臨盆前影大肚寫真又上堂學餵母乳!靚媽關心妍(Jade)已懷孕八個多月,她的「小公主」下月中就出世,肚子一日比一日大的Jade,坦言現階段比較辛苦,很容易感到疲累。早前體檢時因磅數過重,醫生擔心有妊娠糖尿,所以勒令要減肥控制體重,Jade笑言比做演唱會更辛苦!餵母乳學問多第一次當媽媽的Jade,早前特意跟肚裏的小公主拍了一輯靚靚寫真留作紀念,而臨盆在即的她亦為小公主作好準備,最近 ...


關心妍佗B 8個幾月,臨盆前影大肚寫真又上堂學餵母乳!

靚媽關心妍(Jade)已懷孕八個多月,她的「小公主」下月中就出世,肚子一日比一日大的 Jade,坦言現階段比較辛苦,很容易感到疲累。早前體檢時因磅數過重,醫生擔心有妊娠糖尿,所以勒令要減肥控制體重,Jade笑言比做演唱會更辛苦!

餵母乳學問多

第一次當媽媽的Jade,早前特意跟肚裏的小公主拍了一輯靚靚寫真留作紀念,而臨盆在即的她亦為小公主作好準備,最近跟老公四出搜羅BB日用品。Jade坦言希望餵哺母乳,她謂:「已經讀咗好多有關餵哺母乳嘅書同資料,亦問過好多已經做咗媽媽嘅朋友意見,大家都好贊成母乳育嬰,因為母乳可以為BB提供全面嘅營養,同時亦有助媽媽身心健康,最重要係能建立親密嘅親子關係!我同老公早前特登上咗一趟母乳育嬰嘅課程,真正了解到餵哺母乳有好多學問,例如餵哺技巧,媽媽嘅飲食習慣等,真係上咗寶貴一課!為咗BB身體更健康,雖然餵人奶比較辛苦,但我都希望可以。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...