2017年10月4日 星期三

謝安琪半歲女迎月初體驗 扁晒嘴眼濕濕 __,謝安琪,

發生咩事?其實係Karina怕生保呀,鄰居太熱情氣氛又熱鬧,所以喊喊豬呀!女神謝安琪(Kay)自從3月生咗細女張靖(Karina)後,一直專心相夫教子 ...


發生咩事?其實係Karina怕生保呀,鄰居太熱情氣氛又熱鬧,所以喊喊豬呀!


女神謝安琪(Kay)自從3月生咗細女張靖(Karina)後,一直專心相夫教子,提早過住「神奇女俠的退休生活」!已經半歲仔嘅Karina首次過中秋節,尋晚阿Kay就帶咗仔仔張瞻同囡囡去參加屋苑中秋迎月晚會,老公張繼聰因為要拍戲所以唔喺現場!阿Kay一心諗住可以同班friend吹水吹風兼賞月,之不過Karina竟然驚驚豬,太怕生保而喊喊豬呀!

賞月10分鐘要閃人

阿Kay今日凌晨喺facebook上載咗幾張相,見到阿Kay抱住嘅Karina眼泛淚光扁晒嘴仔,唔知仲以為發生咩事,原來係太熱鬧,阿Kay話:「一開始狀態不錯腳仔撐撐有啲威勢,誰不知當越(愈)來越(愈)多鄰居過來打招呼合照,妹妹就開始喊喊了!」就連望住人群都驚,最後兩母女要「逃離現場」,歷時10分鐘嘅賞月夜就咁結束咗!阿Kay笑言女仔係要矜持啲,又透露兩兄妹性格好唔同,哥哥半歲時已經好識社交:「妹妹遲啲可以向哥哥拜師學習社交技巧喇!」」

當阿Kay返到屋企問囡囡感覺如何時,Karina就扁晒嘴,同一個emoji icon一樣樣,非常可愛,網民都笑言陰功豬,又叫阿Kay得閒要帶囡囡去蒲見識吓咁話!

阿Kay facebook全文:

「妹妹第一次參加屋苑既(嘅)中秋迎月晚會

一開始狀態不錯腳仔撐撐有啲威勢

誰不知當越(愈)來越(愈)多鄰居過來打招呼合照

妹妹就開始喊喊了

我立即一個箭步同哥哥妹妹二人避到樓梯頂

以為遠離人群妹妹就會平復心情

咁我就可以繼續同朋友吹水吹風兼賞月

可惜我既(嘅)如意算盤今次打唔響喇

妹妹遠遠望住人群仲係覺得驚驚

表情楚楚可憐仲一臉無辜

我都唔忍心要佢久留

我唯(惟)有叫哥哥自己同朋友留低繼續玩

我就要同妹妹先行回家

結束歷時十分鐘既(嘅)賞月初體驗

兩兄妹性格真係大不同啊

我記得哥哥半歲時已經相當sociable

妹妹女孩子確實比較有矜持

妹妹遲啲可以向哥哥拜師學習社交技巧喇

回到家後

我問妹妹對於今晚party覺得如何

佢以呢個emoji icon 😕既(嘅)表情回應」

----------------------------

東網巨星開咗ig喇,大家快啲follow

https://goo.gl/KGuo2N 


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...