2018年2月10日 星期六

秋生籲各方冷靜人誰無過? __,秋生,黃秋生,

秋生指內地網友太敏感,既然當事人已經認錯就應讓事件告一段落。
秋生籲各方冷靜人誰無過?余文樂旗下品牌誤將港澳台地區列為國家,雖然他前晚已發文耍冧,但不少網民依然怒氣難消。曾與余文樂在電影《車手》合作的黃秋生一向敢 ...


秋生籲各方冷靜人誰無過?

余文樂旗下品牌誤將港澳台地區列為國家,雖然他前晚已發文耍冧,但不少網民依然怒氣難消。曾與余文樂在電影《車手》合作的黃秋生一向敢言,更多次與意見不同的網友開火,今次他指各方應該讓事件告一段落:「人誰無過,道歉咗,仲想佢點呢?」問到會否提醒對方日後更加小心?他便以理性角度分析:「依我睇,點解咁多呢類問題出現,係因為Country不止解作國家,仲可以解做地區、鄉村、Region等,用英文翻譯時冇為意,以往大家對呢個問題冇咁敏感,唔使吓吓解釋一番,只係依家大家敏感咗!」

雖然杜汶澤亦常大講惹火言論,但對於今次此事,他一改以往作風,僅以短訊回覆:「不予置評。」

一向言論大膽的杜汶澤,對事件不予置評。
  • 一向言論大膽的杜汶澤,對事件不予置評。





鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...