2019年8月23日 星期五

曹永廉:曾歷中年危機!曹永廉:講啲負面嘢要太太受 __,曹永廉,

曹永廉自爆事業上經歷過中年危機。藝人曹永廉(阿廉)接受薛家燕的電台節目訪問,阿廉稱跟對方曾合作《流行經典50年》,他回顧入行廿多年的經歷覺得每個人都有 ...


曹永廉自爆事業上經歷過中年危機。


藝人曹永廉(阿廉)接受薛家燕的電台節目訪問,阿廉稱跟對方曾合作《流行經典50年》,他回顧入行廿多年的經歷覺得每個人都有不同崗位:「可能我做戲唔係最好,我係中間加插喺唔同演員之間令大家更和諧。」提到其新劇《她。她。她的少女時代》,阿廉指回響不錯,問到會否擔心角色不討好?他坦言:「接嘅時候怕,唔係怕畀觀眾鬧,而係怕有啲正面嘅嘢少咗,好在出來唔係咁大反應。第一次拍啲咁貼地嘅劇,有好多正面信息,好勵志。」

畀心機養大小朋友

該劇講中年危機,他自言事業上也經歷過:「當時43歲,啱啱生咗小朋友,事業唔係咁明朗,日日都好唔開心,岀嚟工作就要笑臉迎人,但我返到屋企就唔講嘢,講咗啲負面嘢就要太太受,會自己坐埋一邊飲酒,又會為小朋友嘅嘢而擔心。當時知道自己係有情緒病,有睇過一次醫生,要一千蚊一次,都唔平,所以就唔好搞,冇再睇。後來過咗年幾就有劇拍,有工作就忘記咗唔開心,有時都會搵朋友訴苦,年頭會擔心,到年尾發現咁就過咗,而且有啲錢剩,第二年又係咁過,慢慢就習慣咗。」問到感情上可有危機?他直言:「將來唔知,畀心機養大小朋友先,依家一個8歲,一個11歲,仲係可以控制到,讀到書就盡量畀佢哋讀,想畀最好佢哋。」

為田蕊妮護航

另外,對於有指新劇拍檔田蕊妮在社交網站的發文敏感,以致暫停該劇宣傳?阿廉表示:「我哋都有宣傳,每個人嘅立場我哋唔可以參與,但拍攝中佢係非常好嘅演員,嚟緊26號有劇嘅宣傳活動,佢都有份出席。(話TVB嘅官方微博冇為套劇宣傳?)最近我日以繼夜咁拍劇,好少睇。」

---------------

立即參加「賞您睇」: https://tinyurl.com/y2e6pmwk

Click下面粒掣,儲on.cc coins!機票、家電、超市禮券、過萬份獎品等緊你。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...