2019年12月12日 星期四

王鎮泉:邊個放吳岱融一條生路?竟然係王鎮泉 __,吳岱融,王鎮泉,

王鎮泉之前喺劇集《巨輪II》,令岱融角色無罪釋放。無綫娛樂主播王鎮泉(Jeoffrey)近日邀得吳岱融任節目《StarTalk》嘉賓,大談拍攝劇集《牛 ...




王鎮泉之前喺劇集《巨輪II》,令岱融角色無罪釋放。


無綫娛樂主播王鎮泉(Jeoffrey)近日邀得吳岱融任節目《StarTalk》嘉賓,大談拍攝劇集《牛下女高音》的趣事,當中亦有談及家人,直言與太太30年感情,平日並非怕老婆,但至少會有一份尊重及理解,更說:「我唔想佢唔開心,最緊要搞掂屋企,先再出去闖世界,總之夫妻相處就係一個字『錫!』」而吳岱融亦表示近年與兒子透過打機增進感情,沒料他比兒子更沉迷,他說:「依家係個仔催我食飯,我哋好似兄弟情咁。」


Jeoffrey坦言與吳岳融無所不談,獲悉對方於檳城租樓,也有詢問當地樓市詳情:「岱融話當地樓好平,一萬呎樓只係租兩萬蚊,佢覺得生活好寫意、好慢活。」他有件事好想分享:「就係之前喺劇集《巨輪II》,令岱融角色無罪釋放嘅係我,我訪問當日好想同佢講,最終冇講,點知佢後來喺網上見到,仲留言話多謝我放佢一條生路,好搞笑。」

來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!