2014年2月21日 星期五

[忽然1周 969] 周柏豪開題:籃球員最驚邊一個港鐵站呢? 柏豪,周柏豪,MW,




IQ考考笑

周柏豪開題:籃球員最驚邊一個港鐵站呢?

周柏豪前排喺各大頒獎禮大有收穫,順勢出埋新歌,好似少咗時間打波,但佢始終都係出曬名嘅熱血籃球迷!連 IQ題都要出條同籃球有關,真係考起唔少圈中朋友。不過同樣做過運動員嘅方力申諗咗三秒就答到,唔通運動員真係有共鳴?

其他影片
方力申:「放馬過嚟!」

向來好醒目嘅小方一聽到記者話有 IQ題考佢,即時好踴躍話:「 IQ題係我強項,放馬過嚟!」

記者問完唔使三秒小方已經答到,睇嚟下次要搵條難啲嘅 IQ題

考考佢至得。

狄易達:「亂撞都唔中!」

跳舞好勁嘅狄易達,撞得就撞,一連撞咗幾個港鐵站都唔中,攞咗 tips之後繼續撞,要記者做曬口形先估中,仲話:「我 IQ題好弱!

唔識 tune去嗰方面諗。」

歐倩怡:「我好少搭港鐵㗎!」

難得見到歐倩怡,當然要考考佢啦,最初耍手兼擰頭嘅佢仲話自己冇 IQ,記者俾咗兩個貼士佢都係估唔到。

開估之後佢先恍然大悟,仲自嘲:

「我真係 IQ零蛋!」

莊思敏:「有幾多個人估到呀?」

一向牙尖嘴利嘅 Jacqueline,睇嚟真係好少搭港鐵,要記者開曬

兩個貼士先估中,最後仲問記者:

「有幾多個人估到呀?」

放心!唔係好多人估到,你唔係最蠢嗰個!

張惠雅:「啱咗呀?」

Regen聽到話有 IQ題玩,開始時都有啲猶豫,但係佢唔使幾耐就答中咗,仲不斷問記者:

「嚇!啱咗呀?我答中咗呀?」睇嚟 Regen

要俾多啲信心自己,你係得嘅!

周柏豪開估:

咪就係佐敦站囉!咪 Go佐敦(Michael Jordan)嘛!

其他影片


鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...