2015年6月17日 星期三

湯駿業澄清同湯鎮業冇關係 湯鎮業,湯駿業



湯駿業(左)和湯鎮業名字雖然一字之差,但其實兩人根本沒有關係。

next 1/1 pre

舞台劇演員湯駿業接受電台訪問,問到他跟演員湯鎮業可有關係?他即笑言:「由細到大都會畀人問我係咪佢細佬,或者佢係咪我舅父,但我哋係冇關係,只係同行。」講到早前跟小塵埃、DJ當奴合作舞台劇,他透露有完騷後遺症,笑言完成演出好像已完成了人生意義。

湯駿業謂謝幕時有眼濕濕:「最後嗰日有分晏晝同夜晚兩場,晏晝嗰場完騷我都忍唔住攬佢哋,到夜晚嗰場,到我講嘢嗰陣佢哋已經攞定紙巾畀我,預我會喊,但我偏偏冇喊。」他又透露由於是次舞台劇是自編自導自演:「今次壓力都大過之前,因為今次叫咗咁多人幫手,大家都想件事好,所以最後完成嗰陣都鬆一口氣,好大感觸。」

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...