2016年6月3日 星期五

張兆輝陳敏之床上過招! __,張兆輝,陳敏之,

張兆輝和陳敏之分別飾演社工及性治療師,縱然性知識豐富,但夫妻生活仍出現問題。
張兆輝陳敏之床上過招!影帝張兆輝首次挑戰輕鬆性喜劇《性在有情》,床戰「索腿天后」陳敏之,二人在劇中飾演性方面的社工與治療師,有豐富和專業性知識,但面對長輩與環境帶來的壓力也無從招架,生B之路波折重重!至於戀上多毛男阮兆祥的江美儀,笑言因為其體毛,令親熱戲拍得有笑有淚兼整損個嘴!張兆輝和陳敏之分別飾演社工及性治療師,縱然性知識豐富,但夫妻生活仍出現問題。由張兆輝、陳敏之、江美儀、阮兆祥等主演的myT ...


張兆輝陳敏之床上過招!

影帝張兆輝首次挑戰輕鬆性喜劇《性在有情》,床戰「索腿天后」陳敏之,二人在劇中飾演性方面的社工與治療師,有豐富和專業性知識,但面對長輩與環境帶來的壓力也無從招架,生B之路波折重重!至於戀上多毛男阮兆祥的江美儀,笑言因為其體毛,令親熱戲拍得有笑有淚兼整損個嘴!

由張兆輝、陳敏之、江美儀、阮兆祥等主演的myTV SUPER網絡電視劇《性在有情》,將於6月4日起於myTV SUPER獨家優先點播,連續四個周六、每周六一連上架5集,全劇共20集,讓劇迷追得更過癮!新劇以喜劇手法探討被視為禁忌的閨房問題,話題引人入「性」,監製文偉鴻大讚一班演員拍親密戲沒有尷尬,談到安排由張兆輝及陳敏之擔演,他說:「因為輝哥形象好健康,加上有演技,出位題材佢都Carry到。」

「精兵」冇仗打 謝晒

張兆輝與陳敏之在劇中分別飾演性社工及性治療師,但二人的專業知識與長輩的傳統觀念產生衝突,令由拍拖到結婚生B過程充滿阻滯,張兆輝透露劇中因為妻子懷孕而無從發洩,鬧出不少笑話:「啲長輩會話有咗唔搞得,會動胎氣,要分房瞓!咁我儲埋太多就發夢變『精武大將軍』,仲要分飾埋嗰堆『精兵』,個個冇得打仗,謝晒!」擅演正氣角色的張兆輝,坦言首次挑戰活潑角色,又笑言個性因此變開朗,問太太有否發現?他笑說:「咁又冇,返到去就攰喇!(唔係諗生多個?)唔敢喇,留畀敏之生我依家好滿足現狀。」

陳敏之和張兆輝在劇中不乏親嘴戲。
  • 陳敏之和張兆輝在劇中不乏親嘴戲。
陳敏之
  • 陳敏之
江美儀對住胸毛好似成塊地氈咁嘅阮兆祥,忍笑功十足!
  • 江美儀對住胸毛好似成塊地氈咁嘅阮兆祥,忍笑功十足!

拍檔陳敏之自言個性傳統,今次演性喜劇對她來說是大挑戰:「不嬲都怕講性話題,啲朋友講鹹濕故事都叫佢哋唔好講核突嘢,今次要演醫生,『陰莖』等男性器官名詞都喺鏡頭前講過晒,仲會講床上招式!當我知要拍,就搵性治療師傾偈,佢哋好溫柔,有教好多性知識,甚至教埋點樣去搵女性G點,但拍完太耐唔記得」問如何與張兆輝化解尷尬?她說:「請佢食嘢囉!因為佢鍾意食嘢,佢都偏內向,自認係熱情啲,要盡快撻着佢入戲,拍親熱戲就唔尷尬。」她坦言學會不少性知識,會否與老公學以致用?她說:「太學術性嘅嘢老公會有壓力,自己知道咗係有幫助嘅,我遷就佢囉!(有同朋友研究?)會同女性朋友研究吓點樣會舒服囉。」

江美儀啜「多毛祥」嘴都損。
  • 江美儀啜「多毛祥」嘴都損。
阮兆祥與江美儀飾演歡喜冤家,鬥放笑彈。
  • 阮兆祥與江美儀飾演歡喜冤家,鬥放笑彈。

為告白脫體毛 勁痛

至於未婚男女阮兆祥與江美儀,在劇中成為歡喜冤家,沉迷韓劇的美儀裝扮猶如「千頌伊」,夢想與完美Oppa結為連理,怎料珍惜多年的「寶物」卻被麻甩男阮兆祥奪去!祥仔在劇中飾賣胸圍小販,自言有過人能力可以一眼睇穿女士上圍size,更有旺盛賀爾蒙,導致他體毛茂盛兼性慾高漲。談到胸前的濃密體毛,祥仔說:「諗番起都痛,黐毛黐咗兩個幾月,心口損晒,胸前兩點都變咗粉紅色!」

二人撻着後沉溺性事,到處翻雲覆雨,問會否回味與美儀的親熱戲?祥仔坦言過程有笑有淚:「好瘋狂,好多場都係笑中有淚,為咗向佢告白用脫毛膠紙脫毛,命根嚟o架!挑戰緊我演技極限,今年我會衝擊男配角。」談到與祥仔演親熱戲,美儀笑說:「佢啲體毛太勁,我個嘴畀佢啲鬍鬚拮足兩個月都損晒!」她又笑言要祥仔體諒對手:「有一場戲要除佢褲,叫咗佢打定底,費事連面帶底咁除咗,佢竟然話冇所謂,我有所謂囉!」

文:影視組


鍾意就快D Share啦!