網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2020年3月22日 星期日

畀周潤發「的」落山 #周潤發

周潤發經常邀張達明行山,希望對方盡快恢復體力。
畀周潤發「的」落山面對「活一天賺一天」的日子裏,「好美麗」成為張達明近年的口頭禪。美麗可以如巨星周潤發,義務化身成達明的健身教練,經常邀他行山,希望令 ...




畀周潤發「的」落山

面對「活一天賺一天」的日子裏,「好美麗」成為張達明近年的口頭禪。美麗可以如巨星周潤發,義務化身成達明的健身教練,經常邀他行山,希望令達明體能慢慢恢復。

達明很感謝這位「神級」教練,並指行山時發生不少趣事:「上星期發哥帶我哋行山,點知落斜係幾百級樓梯,仲要冇扶手,我冇信心行,唔肯落山!大家諗咗好多方法,連叫直升機都諗埋,要千幾蚊,但可惜最後唔得。好彩有一個高人,捉住我頸後嘅衫,好有耐性咁『的』住我,且行且跳咁落山,過程非常複雜,係一件令我好感動嘅事。」雖然他不肯說「高人」是誰,但好明顯有能力捉住達明「跳」落山,只有周潤發一個。

被周星馳「嫌棄」

談到圈中好友,達明很感謝吳鎮宇與谷德昭等無言關懷,並自爆當年簽約周星馳旗下3年獲益良多,但有遺憾:「佢教咗我好多嘢,不過,亦有一啲令我感到可惜嘅事。第一件係去寧波拍《長江7號》,當時坐私人飛機,同佢度咗好多嘢,但去到現場,做咗好多個都唔係咁好,最後佢叫我返香港,話度吓先,結果冇搵我,好失望!另一件係同星爺一齊策劃、監製舞台劇,連12場紅館都Book埋,點知最後搞唔成,希望有機會再同佢合作。」




鍾意就快D Share啦!