2017年8月15日 星期二

兩個開晒工仔女邊個湊?陳茵媺陳豪有共識 __,茵媺,陳豪,陳茵媺,

Aimee嘅MissLook真係不得了。久未出現在幕前的陳茵媺(Aimee)現身清水灣一間學校,為英皇電影《日月星》開工,近年忙於湊三位仔女的她,今次 ...


Aimee嘅Miss Look真係不得了。


久未出現在幕前的陳茵媺(Aimee)現身清水灣一間學校,為英皇電影《日月星》開工,近年忙於湊三位仔女的她,今次復出拍戲直言興奮,雖然離家去工作時會捨不得家中的仔女,笑指小朋友想跟她一起返工,又會問她的職業。

距離上次拍戲已有兩年時間,她謂今次復工起初不習慣,但好快適應,而她在戲中飾演90年代的英文老師,教男主角原島大地正確的戀愛態度。

一直都有傾工作

談到老公陳豪忙於拍無綫劇《誇世代》,而她則要拍攝電影,家中的小寶貝可有人照顧?她說:「唔係,佢啱啱拍完,唔係話佢完先接嘅,好好彩,因為要有家長喺屋企照顧小朋友!(拍完呢部有排唔拍?)唔係,一路都傾緊工作,我都想拍呀,好耐冇拍(同老公要夾時間拍戲?)要夾嘅!(佢湊到?)我諗佢enjoy,佢都拍咗成年戲,但其實湊小朋友仲攰,我都等咗好耐」

每星期做四、五次運動

與無綫已完約的她,透露有傾過合作計劃,但會以家庭為前題,至於是否不會與陳豪合作?她說:「唔敢講唔會,睇機會同劇本!」談到收身,她謂現時一星期做四、五次運動,而且飲食習慣都改變了,認為磅數不重要,最重要是健康!


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...