2013年11月27日 星期三

賭王二房捐五百萬賀壽




賭王二房捐五百萬賀壽



■賭王昨日原本捐二百萬,後來加碼三百萬。

賭王何鴻燊前日92歲生日,每年賭王生日,二太太藍瓊纓也會聯同子女捐錢支持「賀禮捐公益」,今年也不例外,前日賭王在穀柏道大宅慶祝生日後,昨日在屋內舉行支票捐贈儀式,子女超瓊、超鳳、超蕸和猷龍一直陪伴在側。

二房本來捐贈200萬予公益金,賭王開心見公益金45周年,加上有眾多好友為他賀壽,大感高興,於是即場加碼300萬,共捐出500萬,他說:「我太太同仔女好明白我嘅心意,每年生日都會為我準備一份大禮送畀公益金,能夠同社會上有需要人士分享我嘅喜悅,係我最想收到嘅生日禮物。」

昨日近12時,公益金籌募委員會主席郭少明、孫大倫與林李婉冰等先後到達大宅,逗留約一小時後,各人均取著放有壽包的膠袋離開。

採訪:林嘉慈、黃曉程

逢周五隨《蘋果日報》附送嘅時尚美容雜誌《add》雖然早已派完;

拎唔到書嘅朋友,可以上番《add》嘅官網 http://add.appledaily.com 睇番足本網上版,除咗有專訪外,仲有好多時裝靚嘢睇!



鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...