網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年3月3日 星期日

娛樂專題:【自揭不忠史】王君馨對邊位對手心動過? __,王君馨,

無綫花旦王君馨(Grace)早前於台慶劇《是咁的,法官閣下》內糾結於與黃智賢的一段婚姻,千辛萬苦都要查出自己被拋棄的原因,然而現實生活中她卻是個沉溺於 ...


無綫花旦王君馨(Grace)早前於台慶劇《是咁的,法官閣下》內糾結於與黃智賢的一段婚姻,千辛萬苦都要查出自己被拋棄的原因,然而現實生活中她卻是個沉溺於幸福的小女人,她坦言與丈夫交往12年以來經常分隔兩地,靠意志堅持對另一半忠貞,更自爆曾對拍劇對手心動過。

王君馨的丈夫於美國土生土長,他卻「不愛江山愛美人」,年前捨棄家鄉的一切來港與她組織家庭。交往12年以來,曾經分開,但最終復合兼且步入教堂,談起這段情,Grace自覺得來不易:「我拍拖嘅次數唔多,老公係我第三個男友,不過,即使大家喺美國嘅時候,都可以話係『異地戀』,佢要揸三個鐘車先可以見我一面,但都好過我返咗香港後,要搭十幾個鐘飛機先見到。坦白講,結婚前我哋見得最耐嗰次,只係三星期,每次分開送機都喊到收唔到聲。我哋交往冇錫錫、交換禮物嘅類似溫馨嘢,所以婚後真係要花時間去適應。」

「入屋攬夠先」

或許正因為長時間「神交」,令這段關係仍保持新鮮,Grace不禁透露「閨房樂」:「大家忙完返到屋企,都會攬夠先!」自言「五歲已想嫁個好老公」的Grace,形容初次與Daniel邂逅時,對方「又黑又瘦眼又細」,不過情人眼裏出西施:「佢走咗入我打工嘅餐廳飲嘢,咁啱佢又識我同事,佢見到我竟然面紅,好可愛呀!佢仲會妒忌我身邊嘅異性。」

曾對「第三者」心動

這段緣分在女方返港發展後,曾寫下短暫的句號,不過正如Grace所講,信主後令二人突然恢復聯絡,彼此信任更勝從前:「我成日都話,女仔要守住自己個心,而男仔就要守住自己眼睛,尤其係我哋以往經常分隔兩地,對對方忠貞就好靠意志。坦白講,我拍劇曾經對對手心動過,當我發現唔得嘞,就打電話畀Daniel,向佢一五一十咁講清楚,然後我答應佢唔再同對方單獨見面,會喺對方面前多啲提佢,同埋佢返嚟嘅話我會介紹大家認識,Daniel聽完我咁講就話OK,好信任我。」

拍戲過癮 拒退隱

洋妞性格的Grace不諱言知道自己的性格曾惹來負評:「好似佢哋話我做乜高八度聲音去講嘢,好彩我嘅宗教、老公、家人及密友都係我精神嘅支柱,係佢哋話畀我知,唔需要太介意別人眼中嘅自己。韋史密夫(Will Smith)有句名句我成日用嚟提醒自己,大意係話如果自信心來自別人口中嘅話,等同要喺破鏡中見到完美嘅自己,即係話所有嘢都扭曲晒,所以做人最緊要係做自己,享受箇中嘅快樂。」

對於自己的演藝事業,Grace未有日後退隱的打算:「我平日嘅生活好簡單,不過拍戲就可以畀機會我過吓『不一樣的人生』。依家我會去做一啲鍾意做嘅嘢,搵到錢可以投資,做啲鍾意嘅音樂。」

後記:泳裝滿屋

Grace喜歡用衣着表達心情,尤其是去過「米蘭時裝周」後,更明白服飾與髮型配搭會增加個人自信。談到她於《是》劇出場時的「出水芙蓉戲」,她笑說:「嗰時公司啱啱發咗女藝人性感度指引,我臨時臨急喺唔同嘅網站訂咗十幾套泳衣返嚟揀,冇得試身覺得訂多好過訂少,結果搞到一屋都係泳裝,好彩出嚟嘅效果唔錯。其實為咗呢場戲,我操咗兩個月肌肉,針對收減背部脂肪。」對於打扮及工作,她的認真度實在驚人﹗

髮型:Jamie Lee

化妝:Gabbie Lee

服裝:Moussy


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...