2019年2月27日 星期三

任達華:C1:任達華狠心改造網紅變明星 __,任達華,

當年以模特兒身份入行的影帝任達華,近日應《東方日報》全新節目《我和星星有個約會》邀請,化身星級形象指導,向兩位網紅粉絲雪雪及Norah傳授入行上位之道 ...


當年以模特兒身份入行的影帝任達華,近日應《東方日報》全新節目《我和星星有個約會》邀請,化身星級形象指導,向兩位網紅粉絲雪雪及Norah傳授入行上位之道。他絕不留手,狠批Norah妝太濃,要求她即場除假眼睫毛,又狂灌雪雪飲水,建議她走喜劇路線。

兩位粉絲同樣二十出頭,但已在網上直播吸納支持者,Norah對踩入模特兒界躍躍欲試,而雪雪則希望代言、演戲雙線發展,難怪得悉偶像任達華答允擔任《東方日報》重磅節目《我和星星有個約會》的星級導師後,即第一時間報名兼幸運獲選中,拍攝當天任達華甫到場,即向她們伸出「友誼之手」,二人連聲請偶像多多指教,雪雪更帶同媽媽到場打氣。

似安祖蓮娜唇厚

Norah五官細緻,就連入行多年、「閱女無數」的任達華,亦有信心她在「改造」之後,會成為明日廣告之星。雄心萬丈的Norah向偶像表示:「會畀心機跟華哥學嘢。我嘅女偶像係Angelababy,我想好似佢咁模特兒出身,但可以多元化發展。」

任達華先着手指導她,並向攝影師說:「Close up影佢嘅眼睛,我要少少頭髮(入鏡),佢個嘴好特別,有啲似同我合作過嘅安祖蓮娜祖莉嘅影子!要額頭……要突出佢嘅線條,其實每個女仔都有唔同嘅美!影多啲佢嘅牙齒同嘴部,應該攞到廣告嘞!」又嫌她過於濃妝:「下次唔好咁嘞!等陣你幫我除咗假眼睫毛,等我睇吓你天使嘅一面!」Norah最終乖乖聽話,任達華即禁不住出手為她拍了一張「天真無邪食椰撻」照作獎勵。

走馬蹄露戲路

至於長得較像鄰家女孩的雪雪,談入行抱負時向偶像表示:「我想代言多啲廣告,演戲方面就可以好似李佳芯咁演技自然。」任達華深信她的戲路可以很廣,並找來多杯清水,着她邊喝邊給攝影師拍照:「要好簡單,好似張白紙咁就得……你留咗指甲,下次唔好嘞,Casting愈簡單愈好,讓觀眾更加認識你。我覺得你適合去演電視劇,攞多啲演出經驗先,或者可以試走喜劇路線,唔好以為馬蹄露啲戲容易演呀,佢係我一個好欣賞嘅演員,你可以向佢多多學習。」雪雪聞得偶像讚自己即傻笑:「但連飲咗幾大杯水,個肚好脹呀!」

更多新聞,請瀏覽東方日報網頁:

https://orientaldaily.on.cc/


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...