2019年7月2日 星期二

祥嫂(洪金梅):消瘦兼憔悴!祥嫂獨自現身養和住單人房 __,洪金梅,祥嫂,

有讀者見到祥嫂現身養和醫院。近日有指祥嫂(洪金梅)於政府醫院的腫瘤科出現,見她消瘦且面帶憔悴,病情令人擔憂,雖然其女兒鄧小艾指母親只是「普通老人病」, ...


有讀者見到祥嫂現身養和醫院。


近日有指祥嫂(洪金梅)於政府醫院的腫瘤科出現,見她消瘦且面帶憔悴,病情令人擔憂,雖然其女兒鄧小艾指母親只是「普通老人病」,而好友黃夏蕙亦指祥嫂是肺炎及發燒,屬小病,相信她很快會出院,可是讀者陳女士報料,指昨晚(25號)晚上11時許在養和醫院37樓樓層巧遇祥嫂,見她瘦了又精神欠佳,情況令人擔心。

陳女士在電話中表示:「我望到佢,覺得佢瘦咗好多,精神唔係咁好,嗰時佢喺護士枱度好似問緊嘢,但唔見佢身邊有仔女陪,佢似剛剛入嚟醫院住,其他嘢唔清楚。」據知醫院的37樓屬單人房,房租約8千元起一晚。

據知情人士透露,祥嫂身體不適已有一段日子,主要是肺部問題,但善心的祥嫂得知佛堂為籌款搞齋宴,上月就算抱恙都自薦出力,不過令工作人員感奇怪是:「平時祥嫂會先問咗人哋籌到幾多錢善款,知道個銀碼先出嚟唱歌,不過嗰次相反,冇問個善款幾多,就主動話不如我出嚟唱歌,睇吓籌到幾多錢呢。」

而身在美國的祥嫂好友黃夏蕙表示:「我聽到祥嫂病咗嘅消息都好擔心,其實我嚟到美國第二日都病咗,如果情況許可,都會趕返港去探祥嫂,我祝佢身體健康,善有善報。」

另外,鄧少尊現身醫院探望祥嫂,問到祥嫂肺部是否有嚴重問題,他說:「愈傳愈離譜,我剛剛先攞咗隻豉油雞佢食,食得嘢都好樂觀(養和留醫?)係住院!」




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!