2015年6月11日 星期四

歸隊 寰亞派糖留人 側田嗒完閃投 Paco [壹週刊 - 1318] Paco,側田,黃柏高,M1,



光頭不再是秘密的側田,在演唱會上全程遮到實,只偶然亮出光頭,引來全場起哄。

探熱針

歸隊 寰亞派糖留人 側田嗒完閃投 Paco

北上搵食無錢途, 12年側田死死地氣回歸香港,簽約寰亞娛樂旗下。眨吓眼三年合約屆滿,公司歌手走吓一個又一個,為氹側田續約留低,公司開水喉,幫側田開了兩場《 We Touch Live 2015世界巡迴演唱會》;臨尾派糖,但當事人已落實轉會,重投 Paco(黃柏高)懷抱,加盟太陽娛樂,同近期大熱𤓓人劉浩龍做同事。

拖字訣

轉投寰亞三年,只派過兩隻歌上台,連大碟都未出過的側田,上週五(六月五日)在紅館舉行一連兩場《 We Touch Live 2015世界巡迴演唱會》。個唱開三面台,主力咬老本唱舊歌,但舞台設計絕不馬虎,樂隊同 dancer的陣容更加可以同場數多的巨星有得揮。公司咁落本,全因滿約在即的側田,對續約一直表示有興趣但又未肯作實。

「近一兩年公司啲歌手走得七七八八,側田雖然唔算一線,但起碼唱得又可以創作,公司都好想 keep住佢。」一名寰亞唱片職員透露。

早在今年初,寰亞方面已開始搵側田傾續約,起初雙方都有來有往,但到二月中,側田的態度開始轉淡,多次以忙於應付演唱會做藉口,一

味拖!

05年被 Paco睇中羅致旗下的側田,將轉會太陽娛樂,同對方再合作。

兩場演唱會結束,大老闆林建岳(右二)俾面現身同側田祝酒。

搵來多名兒童合唱自己創作的兒歌,側田事後口不擇言,指昔日的兒歌風格很戇居。

回復狀態

續約拖住先,但為了今次個唱,側田多次向公司爭取製作費加碼,以為側田一心要做好演唱會,加上可以此作為續約籌碼,寰亞配合開水喉,豈料側田已暗中同舊老細黃柏高傾

掂數。

「阿田呢三年工作唔多,大碟又拖住唔出,佢對寰亞已經再冇信心,咁啱 Paco搵到,個 offer又唔錯,有機會走梗係搏吓」側田身邊人透露。

過去三年,側田人氣同十年前初入行差一大截,新歌又唔 hit,但兩場演唱會入座率依然超過九成,一度肥腫難分的側田更積極修身,十足

狀態。

演唱會後,記者在慶功宴追問側田同寰亞續約一事,他眉頭一皺說:「我唔 comment呀, sorry!做完騷我唔講呢啲!」在旁𥄫實的經理人林珊珊馬上將側田拉走!

成功修身的側田,要孭起重磅欣宜,好吃力!

跳舞不是強項的側田,同女 dancer辣身舞連場,竟揮灑自如。

演唱會上再三鳴謝雷頌德在事業上幫忙,側田更一時感觸落淚。

寰亞高層林珊珊𥄫到實,側田封嘴唔認轉會。

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...