網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2015年10月10日 星期六

麥長青:自爆早想離巢 麥長青攞獎後有番鬥心



一個獎一個鼓勵,真係可以令人留低。

next 1/1 pre

麥包到鬧市賣旗籌款。

next 1/1 pre

麥包大受街坊歡迎。

next 1/1 pre

麥包與龔嘉欣

next 1/1 pre

麥包視陳國邦為良師益友。

next 1/1 pre

一眾《愛.回家》演員到深水埗鬧市參與賣旗活動。

next 1/1 pre

藝人麥長青(麥包)、龔嘉欣及張振朗等無綫劇集《愛.回家》演員,於深水埗鬧市參與賣旗活動。麥包受到街坊熱烈歡迎,他更頻頻與市民合照,態度親民!

麥包於受訪時直認兒童節目出身的自己較受基層街坊歡迎,更自爆曾被熱情婆婆主動獻吻:「我去酒樓飲茶有婆婆走嚟錫我一啖。我有次仲好尷尬,有街坊夾餸畀我食。」

提及陳國邦有意離巢,麥包指對方是自己的良師益友:「我一路欣賞同尊重佢,我遇樽頸會請教佢。」談到國邦特意於網上發文透露去意,以避開好友們的勸阻?麥包以「過來人」身分直言想與對方合作:「每人都有自己想法,我2010年想走,但年尾攞獎有番鬥心。最緊要一家人齊齊整整咁支持佢,我希望同佢合作,大家留喺度搵新火花。」

鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...