2018年3月14日 星期三

【大嘆可惜】家棟望再種花草 __,

南生圍是不少電影電視取景拍攝的武林勝地,演員感受至深。林家棟:𠵱家要睇下點處理、善後,可以的話當然係種番啲樹木花草。黃秋生黃秋生:嗰度好靚,好原始,好 ...


南生圍是不少電影電視取景拍攝的武林勝地,演員感受至深。



林家棟:

𠵱家要睇下點處理、善後,可以的話當然係種番啲樹木花草。



黃秋生

黃秋生:

嗰度好靚,好原始,好靚。香港已經好少呢啲地方,燒咗好可惜。



何傲兒

何傲兒:

好心痛我哋城市中嘅綠洲變成咁樣,希望消防員盡快救熄呢場火,大家都有責任保護大自然同樹林,盡量唔好讓山火再發生。



林淑敏

林淑敏:

好可惜呀!香港唔係有好多咁嘅地方,我仲記得佢嗰時有個街渡可以過河,畀5元一次,咁天然嘅地方,香港越嚟越少,𠵱家燒咗,希望政府可幫手重建番呢個地方。



譚耀文

譚耀文:

可惜一片草地燒成咁,南生圍真係好有特色,希望啲草可以快啲生番出嚟。呢次係一個好警惕,大家要注意山火,不幸中大幸係冇人受傷。




鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...