2020年3月27日 星期五

【安全至上】石詠莉孖二胡女神開慈善音樂會:規定保持2米距離 #女神 #石詠莉

【安全至上】石詠莉孖二胡女神開慈善音樂會:規定保持2米距離5分鐘前由三位女歌手石詠莉、丁悦和二胡演奏家陳璧沁於4月2日舉行的GiGintheSky音樂 ...




  • 【安全至上】石詠莉孖二胡女神開慈善音樂會:規定保持2米距離
  • 5分鐘前




由三位女歌手石詠莉、丁悦和二胡演奏家陳璧沁於4月2日舉行的GiG in the Sky音樂會,由於疫情關係,不單不設現場觀眾,歌手跟音樂人在表演時,更規定2至3米距離。今次音樂會由出身《全民造星1》的狗毛,創作歌手羅啟聰擔任導演。他表示特地邀請三位女性演出,除有靚歌外,更會以音樂劇模式表達,希望給大家新鮮感。選曲方面,狗毛說:「呢場騷出品人方樹樑同鄧健泓都畀咗好多寶貴意見我。而今次音樂會,希望大家喺封閉氣氛底下,喺網上帶出生機。」今次除基本開支外,全部撥捐「人間有情慈善基」。整個演出,狗毛說當晚可以同時在三位歌手的facebook和ig睇到,滿足不同層面觀眾。

今次答應演出的石詠莉表示,除向來欣賞音樂人方樹樑外,她說:「因為Patrick(鄧健泓)經常同Kris(羅啟聰)傾音樂傾到三更半夜,覺得呢位後生仔對音樂好有熱誠,所以今次答應幫手,加上係慈善活動,成件事好有意義。」



----------------------------

【壹週刊 武漢肺炎專頁】

緊貼防疫資訊!口罩訂購情況、確診個案、病徵潛伏期、封關國家名單、保險點賠?

與你遠離瘟疫 睇清官謊!

立即睇

]

-----------------------------

【壹週刊直播平台 ChannelNEXT】

專家教你自保攻略|口罩點揀|防疫點做

立即睇

-----------------------------

疫情追蹤,最新消息,Follow 壹週刊Telegram:

點擊追蹤


鍾意就快D Share啦!