2020年4月1日 星期三

陳瀅:【邊個咁幸運】陳瀅滯留加拿大黐實Honey #陳瀅

邊個係Honey先?藝人陳瀅月前拍畢無綫劇《伙記辦大事》後,請假一個月飛返加拿大探望家人,可是疫情肆虐,她的假期最終延長至今仍未結束!據知,5月開拍新 ...




邊個係Honey先?


藝人陳瀅月前拍畢無綫劇《伙記辦大事》後,請假一個月飛返加拿大探望家人,可是疫情肆虐,她的假期最終延長至今仍未結束!據知,5月開拍新劇的她,預算4月中返港並進行14日家居隔離。身在遠方的她近日上載靚相及短片「報平安」,她受訪時說:「由16號開始,呢邊嚴厲執行家居隔離,即係只得兩個人都唔可以聚集,否則罰款1,000蚊加幣!市民只可外出買餸,餐廳淨做外賣,所以我都好安全。」


面對疫境,陳瀅最開心是今次意外地與家人感情倍增:「好似我家姐同細佬,平時喺溫哥華要返工,依家Home Office就大家多咗時間喺埋一齊,疫情未咁犀利嗰陣,我哋一家人約埋去賞花,可以黐實我個外甥BB,家庭樂其實幾多錢都買唔到!」又透露因在家畫畫及下廚,廚藝突飛猛進!



來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!