2018年4月20日 星期五

攬三女艷福無邊!夏雨出「股惑」慘被柴台 __,夏雨,

《溏心風暴3》原班人馬演出嘅舞台劇《秘密》就快公演。由藝人李司棋、夏雨、米雪、關菊英演出的舞台劇《秘密》,最近密集式綵排,劇中夏雨一人分飾孖生兄弟角色 ...


《溏心風暴3》原班人馬演出嘅舞台劇《秘密》就快公演。


由藝人李司棋、夏雨、米雪、關菊英演出的舞台劇《秘密》,最近密集式綵排,劇中夏雨一人分飾孖生兄弟角色,分別與李司棋和關菊英演夫婦,「弟弟」跟「小三」米雪有攬攬床戲及咀戲,夏雨自言認真好艷福,不過他自爆曾自度一場露股戲,卻被「柴台」怕趕客!

《溏心風暴3》原班人馬演出的舞台劇《秘密》將即公演,各人埋首綵排,劇中演患腦退化症的李司棋跟「弟婦」關菊英排練一場鬧交追逐戲,李司棋向關菊英箍頸,追到索氣兼七情上面,她更大爆關菊英會性感上陣:「佢會着性感睡衣露事線色誘夏生(夏雨),佢好好身材架!」夏雨即問:「你又知佢好?」司棋說:「我哋40年前一齊拍無綫劇《強人》,已經知佢有料!」

關菊英露事業線

夏雨指《秘密》是套瘋狂搞笑喜劇,多位演員都為藝術犧牲,他更主動要求露股:「因為演我老婆嘅司棋成日要搣我Pat Pat,佢要睇我股傷,菊姐(關菊英)又要色誘我,所以我度一場露股戲,但佢哋話唔好,趕客喎!」他無奈要收起「優質股」,但有關菊英睡衣露事業線場面補上,觀眾毋須失望。

不過更吸睛相信是演「小三」的米雪,夏雨笑言:「入場睇米雪叫床都值回票價!」米雪坦言入行以來絕少演發姣角色,今次過足戲癮:「我角色係被虐狂,又係小三,導演設計我要好似貓兒叫春咁嗌,所以我一發姣,夏生啲鹹濕嘢就走晒出嚟!」夏雨跟三位女角都有不少親密接觸,她們都叮囑他每日綵排和正式演都要刷牙!

巡演又拍埋電影

今次舞台劇為創作喜劇,夏雨強調並非《溏心》劇種的勾心鬥角,除會巡迴在內地、東南亞演出外,同一班底還會拍《秘密》電影版:「大家有默契,角色又新鮮,估唔到司棋姐可以咁放,所以會將組合變成演出班底,巡演同搞埋電影!」司棋表示舉腳贊成:「演員最慘係唔可以換塊面,但會珍惜演唔同角色,咁好玩,咁觀眾會覺得我哋呢班演員每次都有新嘢!」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!