2015年9月23日 星期三

鋒菲錫錫】 兩年蝕半億 霆鋒裁員北移吊命 霆鋒,鋒菲,王菲,謝霆鋒,





其他影片:>>






幾年前,霆鋒接受大學訪問講到佢做老闆同埋點樣管理「PO朝霆」。當時個個都大讚霆鋒叻仔,不過,「PO朝霆」神話幻滅,香港業務要結束,全面北望神州。

霆鋒為咗呢間公司,可以話係嘔心瀝血啦!為咗令到一班員工可以有飯開,霆鋒寧願減自己酬勞,希望廣告商搵「PO朝霆」做制作! 你知啦! 香港地開舖最貴就係舖租,13年7月就曾經傳過霆鋒間公司欠81萬租金,之後仲俾人踢爆間公司一直都冇賺過錢!

就算霆鋒拍嘅《12道鋒味》第二輯,由「PO朝霆」做製作,最終都係難逃蝕半億嘅命運! 單睇ffx個mv,900蚊都有人肯接嘅時候,就明白到製作公司今日經營有幾艱難啦!
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...