2015年4月9日 星期四

伍允龍 8年冇起色 鍾嘉欣死心分手 [壹週刊 - 1309] 嘉欣,伍允龍,鍾嘉欣,M1,



去年 10月,伍允龍第二部孭重飛的電影首映,鍾嘉欣亦有撐場。

探熱針

伍允龍 8年冇起色 鍾嘉欣死心分手

32歲鍾嘉欣跟武打奀星伍允龍拍拖八年,其間先後跟拍檔陳展鵬及有米教友彭紀諺傳緋聞,但她最後選擇留守男友身邊。年前,伍允龍終於有機會擔正做電影男一,以為守得雲開的鍾嘉欣興奮過度,肆意高調感情事,隨即被大台雪藏。事業有阻滯,伍允龍男一路亦無以為繼,今年二月,鍾嘉欣終於向撈極唔起的伍允龍提出分手,死心結束八年情。

保密協議

據了解,二月初被鍾嘉欣主動飛甩的伍允龍,跟前度早有協議,雙方都不會向外宣布分手一事。但上月底出席活動,鍾嘉欣被問會否為男友下廚時,以「我冇男友,只有朋友」暗示已回復單身。

「二月中祖藍同亞男結婚,佢哋都有去,不過當時已經分開咗,所以喺入面完全冇傾偈。」鍾嘉欣身邊人

透露。

女尊男卑,出道未幾就被大台力捧的鍾嘉欣,跟做武術指導出身的伍允龍於○七年拍電影《十分愛》撻着,但二人一直低調,直至伍允龍有機會做電影男主角,鍾嘉欣才以女友身份,在微博公開力推對方擔演的新戲。

鍾嘉欣早前出席影視博覽,跟合作過的胡杏兒相遇,二人大講心事,之後杏兒亦在 Instagram留言,叫她「要

開心」。

即刻有工開

回復單身後,鍾嘉欣獲解凍,由 Johnny Yim監製錄新歌。

擺埋一邊

「開始拍拖,嘉欣屋企人已經好反對,公司高層亦有詐型,話佢會被 Philip(伍允龍)拖累,咁多年來兩個人都好有壓力。前年嘉欣(一三年底)開演唱會,冇知會公司就叫 Philip去捧場, Herman(唱片部揸弗人何哲圖)好唔高興,之後就話嘉欣生肖唔夾馬年唔同佢出唱片。舊年十月,嘉欣又突然走去睇 Philip做男主角嘅《天師鬥殭屍》, Herman嬲多二錢,咪夾埋佢老婆(余詠珊),搞到嘉欣連《巨輪 2》都係得客串戲份,到而家都只係接咗部同黃宗澤拍檔嘅新劇。」

因為伍允龍被擺埋一邊,和大台仍有多年合約的鍾嘉欣,亦不得不為自己前途着想。

「最近一年,佢兩個嘅事業都好麻麻,心情唔好好易嘈交,嘉欣脾氣亦變得愈來愈差,好似之前 Philip搞生日 party,有個女仔貪玩,搽咗啲蛋糕 cream喺 Philip塊面咁小事,嘉欣都即時黑面發脾氣,搞到大家都好尷尬;加上佢覺得自己年紀唔細,要等 Philip事業有起色唔知等到幾時,加加埋埋令佢覺得再一齊都係冇結果,所以提出分手。」知情者說。

二月藍男結婚,身為基督徒的鍾嘉欣及伍允龍都有被邀請,不過二人在場內未有打招呼。

3月底跟徐子珊出席皮草活動,被問到會否為男友下廚,她暗示已經甩拖。

甩拖後,伍允龍經常黐住安子杰一啤食飯,近日更感謝朋友這段時間給予支持。

伍允龍是謝霆鋒的詠春師傅,而霆鋒私下亦稱鍾嘉欣為師母。

3月底跟徐子珊出席皮草活動,被問到會否為男友下廚,她暗示已經甩拖。

伍允龍去年 9月生日,鍾嘉欣抱狗到賀,當日壽星仔玩到一面 cream。

飲醉爆喊

八年情玩完後,據了解,何哲圖立即開綠燈,安排鍾嘉欣埋位錄新歌

出碟。

至於曾經力挽狂瀾依然箍煲失敗的伍允龍,幾乎日日搵住老死安志杰和 Jesscia C,做電燈膽三人行。有指早前他出席演藝人協會聚會時,因心情差飲醉爆喊。

「 Philip一向好克制,嗰晚乜酒都飲,仲要杯杯清,之後仲喊到收唔到聲,但大家問極佢都唔肯講。」一名幕後

人說。

致電伍允龍求證跟鍾嘉欣已分手一事,他說:「呢啲嘢唔回應住。(要等埋嘉欣一齊公布?)你咁夜打嚟(晚上十一點)我唔方便講。」翌日,伍允龍搵經理人擋駕,誓守他與鍾嘉欣保密分手的協議。

13年底,鍾嘉欣開個唱,陳慧琳做特別嘉賓,她在台上開心喊爆。

有指唱片部揸弗人 Herman對鍾嘉欣十分愛錫,但跟伍允龍戀情浮面後,即被送入雪櫃。

伍允龍第一部擔正的《惡戰》,跟安子杰打到飛起,不過未因而一戲成名。

當晚伍允龍亦出現為女友打氣,是二人拍拖多年來,首次以男友身份公開撐場。

鍾嘉欣在電視劇《巨輪》做女一,由於唔聽話,即將開拍的續集已被降做「客串」,冇得孭正。

女尊男卑

社會現象,女人倚靠有錢男友天公地道;相反,女友有財有勢,男方就會被睇低,女尊男卑的關係,難以長久。

何超雲陳山聰

11年,陳山聰越級撻着何家三房千金超雲,甚至拋妻棄事業,奢望有朝成為何家女婿,陪玩陪食傍實女友做小聰子唔夠三年,因女方拒打本給小聰子做時裝生意,導致分手。

謝婷婷安志杰

安志杰 09年跟性感女神謝婷婷拍拖,受惠女友人氣,帶挈安志杰亦頻頻接廣告出活動, 13年,有指婷婷嫌安志杰只愛玩唔上進,四年情玩完。

多人追

嘉欣 BB雖然不乏追求者,但她擇偶從不向錢看,有情寧願飲水飽。入行多年,只有伍允龍打動玉女芳心。

林峯

06年與林峯合作電視劇《溏心風暴》兼合唱片尾曲《心領》,有指男方對嘉欣 BB不停發功,管接管送,緋聞傳足兩年才停止。

伍允龍

07年,嘉欣 BB與伍允龍合作電影《十分愛》,因同是外國長大鬼聲鬼氣,一撻即着。

李傲寰( Felix)

11年,鍾嘉欣與在加拿大讀書時的舊同學李傲寰( Felix)約食飯被撞個正着,有指當時二人秘密拍拖, Felix又被踢爆有個拍拖多年的女友 Joyce。

彭紀諺

13年,王祖藍有心做媒,介紹屋企有米的教友彭紀諺給嘉欣 BB認識。

陳展鵬

14年,與陳展鵬連續合作《巨輪》及《大藥坊》成為熒幕情侶,傳出戲假情真。

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...