2015年12月30日 星期三

顧嘉煇開慈善騷 撮合秋官欣宜同台 __,秋官,顧嘉煇,欣宜,鄭少秋,

顧嘉煇為慈善開騷,自然一呼百應啦!next1/1pre如果欣宜同秋官同台,仲鬥埋舞嘅話,一定好有噱頭。next1/1pre關菊英(左起)、張德蘭、汪明荃及仙杜拉等原班人馬,已落實演出慈善騷。next1/1pre顧嘉煇今年獲頒金紫荊星章,亦因為咁啟發咗佢要回饋社會。next1/1pre丘亞葵強調顧嘉煇今次唔係復出。next1/1pre有樂壇教父之稱的顧嘉煇,於今年5月舉行一連十二場《顧嘉煇榮休盛典演 ...


顧嘉煇為慈善開騷,自然一呼百應next1/1pre如果欣宜同秋官同台,仲鬥埋舞嘅話,一定好有噱頭。next1/1pre關菊英(左起)、張德蘭、汪明荃及仙杜拉等原班人馬,已落實演出慈善騷。next1/1pre顧嘉煇今年獲頒金紫荊星章,亦因為咁啟發咗佢要回饋社會。next1/1pre丘亞葵強調顧嘉煇今次唔係復出。next1/1pre有樂壇教父之稱的顧嘉煇,於今年5月舉行一連十二場《顧嘉煇榮休盛典演 ...


顧嘉煇為慈善開騷,自然一呼百應

next 1/1 pre

如果欣宜同秋官同台,仲鬥埋舞嘅話,一定好有噱頭。

next 1/1 pre

關菊英(左起)、張德蘭、汪明荃及仙杜拉等原班人馬,已落實演出慈善騷。

next 1/1 pre

顧嘉煇今年獲頒金紫荊星章,亦因為咁啟發咗佢要回饋社會。

next 1/1 pre

丘亞葵強調顧嘉煇今次唔係復出。

next 1/1 pre

有樂壇教父之稱的顧嘉煇,於今年5月舉行一連十二場《顧嘉煇榮休盛典演唱會》,獲多位殿堂級歌手力撐。他今年亦獲政府頒授金紫荊星章,以表揚他五十多年來對香港樂壇的重大貢獻,對此他感到十分光榮和備受尊重。慶功宴上,顧嘉煇坦言想藉個人作品回饋香港,故經再三思量,他決定舉行《顧嘉煇金紫荊慈善演唱會》,為低下階層及有需要人士籌款。

開心得到各界支持

顧嘉煇再舉行演唱會,當然是一眾樂迷喜訊,身為演唱會主辦單位負責人的丘亞葵(Vigo),坦言開心得到各界支持,得以成功申請在明年2月26及27日在紅館舉行兩場演唱會。他透露今次演唱會帶慈善性質,扣除基本開支後,會把其他收入全捐作慈善用途。

群星力撐

他透露已聯絡多位樂壇巨星,除了鄭少秋(秋官)、汪明荃、仙杜拉、關菊英及張德蘭等原班人馬答應演出外,其他平日較少作演出的巨星也在聯絡中,務求令此次善舉發揚光大,令顧嘉煇行善心願得以圓滿。

製作絕不慳皮

記者就顧嘉煇開騷一事致電Vigo,他否認對方是復出開騷,表示對方到時只會出席而不會上台:「煇哥覺得香港畀咗咁多嘢佢,佢想回饋番香港,有人提議搞慈善演唱會,佢覺得好有意義。」提到嘉賓陣容,他稱除了上次演出的巨星外,上月亦開始聯絡其他歌手,差不多全港歌手都有邀請。問可會邀請鄭欣宜與父親秋官同台做善事?他謂:「呢個可以考慮,我真心希望歌手多多支持,今次係好難得機會,煇哥做完呢兩場之後,暫時唔知佢幾時會再公開露面,亦絕對唔會加場。」對於籌款數字目標,他表示兩場賣晒飛已有二、三百萬元,雖然今次是慈善性質,但製作絕不慳皮,形式亦會跟上次不同。

最強娛樂APP《東網巨星》,除咗特備遊戲節目《巨星放題》外,每個禮拜都仲有好多其他精彩娛樂節目。預知未來,相信好多人都希望做到,《東網巨星》APP其中一個重點節目《玄學星相》,除咗教識大家點樣催吉避凶,仲會以玄學角度,幫大家八盡每周娛樂熱話㗎!

最強娛樂APP「東網巨星」下載連結:

http://on.cc/redirect/entertainment


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...