網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年4月25日 星期三

開餐廳留後路!黃長興口音唔正累事業受挫 __,黃長興,

黃長興為娛樂事業奮鬥之外,仲開咗餐廳做老闆!藝人黃長興現時工作不少,既拍劇、拍電影又接廣告,長興加入香港演藝圈後,之前由於廣東話未合格,故有一段時間工 ...


黃長興為娛樂事業奮鬥之外,仲開咗餐廳做老闆!


藝人黃長興現時工作不少,既拍劇、拍電影又接廣告,長興加入香港演藝圈後,之前由於廣東話未合格,故有一段時間工作機會愈來愈少、遇到不少挫折。因此,長興在多年前於天后開了第一間餐廳,為自己留下後路。

決意操爆肌Body

現時長興為娛樂事業奮鬥外,更開了兩間餐廳,一切嘗算安穩。長興透露會有男人四十的新突破,現時頻頻操肌的他並不是為拍劇而備戰,而是決心操出爆肌Body!他說:「其實早年喺法國已經有操開,不過好多次去到一定程度就停咗,加上自己做飲食又為食,搞到睇落去好大舊!今次請埋教練指導,希望喺60天內減到8%體脂,有線條靚嗰啲。(最大難關係乜?)最難係要戒酒,我最鍾意就係飲紅酒!(影靚相留念?)會去東南亞地方影,叫埋太太都得,佢不嬲弗過我!」

視飲食業係「逃生門」

除此之外,長興更計劃挑戰跳傘等極限運動,而身為星級老闆的他食肆將愈開愈多,問有否計劃考藍帶認證?他坦言有:「自己身為藝人,都想做到有代表性,當年做飲食都冇諗過會咁成功。」長興坦言當年視飲食業是一道「逃生門」:「2010年我去咗開餐廳,因為自己係處女座性格,係完美主義者,呢樣嘢喺工作上幫我好多,喺法國時係一路做一路升職,但返香港加入演藝圈後,可能演技上同廣東話未合格,有一段時間工作機會愈嚟愈少。」

自喻幸福男人

長興的演藝與飲食業工作同樣做出成績,雖然兩邊工作都忙,但最重要是能令妻女放心,四十歲前已做出成績的長興,笑言自己是個幸福男人。

場地:咖啡事多

服裝:Agnes b.

----------------------------

東網巨星開咗ig喇,大家快啲follow

https://goo.gl/KGuo2N


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!