網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年6月6日 星期四

麥明詩:踩26日車!潘梓鋒下體損晒 麥明詩出招拯救 __,麥明詩,

麥明詩潘梓鋒希望節目播出會籌得更多善款。無綫藝員麥明詩與潘梓鋒等在將軍澳岀席節目《單車遊學團》記者會,她們的慈善單車隊早前由香港出發踩單車途經中國、越 ...


麥明詩潘梓鋒希望節目播出會籌得更多善款。


無綫藝員麥明詩與潘梓鋒等在將軍澳岀席節目《單車遊學團》記者會,她們的慈善單車隊早前由香港出發踩單車途經中國、越南、老撾、泰國抵達柬埔寨籌款為學校擴建,至今籌得六位數字,希望隨着節目播出會籌得更多善款。

最難忘經歷

到28日旅程踩了26日單車,最難忘是甚麼?潘梓鋒笑說:「最難忘係麥明詩喺我面前炒車,我幾乎輾過佢,當時嘅感覺好無能為力,之後即刻拉埋佢去路邊。麥明詩則笑說:「最難忘係去到醫院,報告都未出,佢哋已經走咗去食雞囉。」潘梓鋒說:「你下刪咗當中嘅一千字,我哋係叫定等埋你一齊食雞。」

麥明詩旅途中也拯救了潘梓鋒的重要部位,潘梓鋒說:「因為坐喺度踩單車廿幾日,坐嗰個位係會損、會爛,佢就借咗搽嘴唇嘅凡士林畀我搽,後來佢想問我攞番嚟搽,我話你都唔好攞嚟再用,哈哈。」

麥明詩指炒車只是皮外傷,旅程最辛苦的都是在鏡頭以外,好似酷熱天氣、出汗令到皮膚敏感等等。她希望節目帶出敢於去嘗試的訊息,最重要是願意踏出第一步。潘梓鋒開心與麥明詩成為朋友,他取笑說:「佢係TVB都唔多朋友,除咗陸浩明、馮盈盈,我依家應該係排第三。」

---------------

立即參加「賞您睇」: http://bit.ly/2JWKULh 

Click下面粒掣,儲on.cc coins!機票、家電、超市禮券、過萬份獎品等緊你。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!